Velkommen til

Welcome to

TEGNESERIEMUSEET I DANMARK

THE COMICS MUSEUM
IN DENMARK

TEGNESERIEKULTUR

Home

Emneindex

Butik

Tegneseriemuseet DK

Postbox

Fra museets Arkiv

Redaktør

Wall of Fame

Museet
2010

Museumstjeneste

Divus' museum

Tegneseriehistorie DK

Tegneseriefotos DK

Biografier DK

Galleri DK

-

Tegneseriepuljen

wpe2F.jpg (8569 bytes)

 Film & tegneserier

Tegneseriemuseer

 

Bemærk: Dette websted opdateres ikke.
Det ophørte officielt ved indgangen til 2013.
Derfor vil en række links være døde
Men nu ligger det her som et historisk
dokument, hvor en stor del af indholdet
stadig har relevans.

 

WALL OF FAME


Del af væggen, som den præsenterede sig på museets sidste
åbningsdag i Gørlev, 26. august 2000. Tryk på billeder for zoom!

Tryk her
og zoom ind
på væggens
detaljer

Hvorfor en Wall of Fame? 
Efter museets åbning i 1993 blev der samme efterår afholdt en konference af Foreningen Danske Tegneserieskabere. Her benyttede jeg lejligheden til at fotografere en del af de fremmødte og fik dem samtidig til at tegne en hilsen til museets på Tegneseriemuseets brevpapir. Efterfølgende blev fotoet indsat i et tomt felt med forbindelse med tegningen og derefter opsat i museet ved siden af eksempler på tegnerens produktion.
I april 1994 blev det andet og sidste Tegneserie-Mekka afholdt i Baltoppen i Ballerup med indbudte gæster fra både ind- og udland. Da jeg bag norske Tor Bomann-Larsen om en tegning tilsvarende ovennævnte, spurgte han naturligt nok: "Til hvad?". Og så røg det ud af munden på mig: "Til Tegneseriemuseets Wall of Fame!"
Bomann-Larsen så fornøjet ud over svaret og 20 minutter senere kunne jeg hente tegningen, som blev overbragt med ordene: "Jeg glæder mig til at se den på Wall of Fame!"
Indtil nu har Tor Bomann-Larsen ikke haft den mulighed, men hjemvendt fra Ballerup var jeg klar over, at løftet bandt, og inden museets sommeråbning det år var The Wall of Fame en realitet.
I efteråret 1994 besøgte Henrik Andreassen museet, og straks han så den nyetablerede væg, tilbød han at skaffe tilsvarende hilsener fra San Diego Con i det sydlige Californien, som han tog til hvert år. Som sagt så gjort både i 1995 og 1996, og derfor rummer The Wall of Fame i dag hilsener fra amerikanske tegneserieskabere som Jeff Smith, Denys Cowan, Tim Sale, Donna Barr, Roberta Gregory m.fl. En stor tak til Henrik for den indsats.

Henrik Andreassen fotograferet efteråret 1995 foran Tegneserie-
museets Wall of Fame efter at have bragt
de første "hilsener" og fotografier hjem til væggen fra San Diego Con. Bag ham anes hilsener fra Barry Blair, Bat Lash og Denys Cowan.

Selv har jeg haft mulighed for i 1998 at deltage i Eurocomics 98 i Hong Kong og samme år i OzCon7 i Sydney. Også det bragte hilsener til Wall of Fame. Det samme gjorde møder med danske og udenlandske tegneserieskabere på Bogforum, Komiks 2004, diverse danske konferencer - og så selvfølgelig besøg i Tegneseriemuseet. 
Da museet i 2000 fraflyttede de faste udstillingslokaler i Gørlev, blev væggens indhold arkiveret i en dertil indrettet mappe. Men nu er det altså  muligt via denne website igen at gå på opdagelse i The Wall of Fame!

Anders Hjorth-Jørgensen
februar 2005

 

18-05-2010