Velkommen til

Welcome to

TEGNESERIEMUSEET I DANMARK

THE COMICS MUSEUM
IN DENMARK

TEGNESERIEKULTUR

Home

Emneindex

Butik

Tegneseriemuseet DK

Postbox

Fra museets Arkiv

Redaktør

Wall of Fame

Museet
2010

Museumstjeneste

Divus' museum

Tegneseriehistorie DK

Tegneseriefotos DK

Biografier DK

Galleri DK

-

Tegneseriepuljen

wpe2F.jpg (8569 bytes)

 Film & tegneserier

Tegneseriemuseer

 

Bemærk: Dette websted opdateres ikke.
Det ophørte officielt ved indgangen til 2013.
Derfor vil en række links være døde
Men nu ligger det her som et historisk
dokument, hvor en stor del af indholdet
stadig har relevans.

 

DANSKE
TEGNESERIESKABERE

DANISH
COMICS ARTIST

Ole Munk
Rasmussen

wpe44.jpg (2617 bytes)

http://www.ribmunk.dk/

http://www.cfje.dk/cfje/links.nsf/Personbeskrivelser/personID/OM000287

 

Ole Munk (f.1956) er designkonsulent, grafisk formgiver og illustrator og uddannet som arkitekt med speciale i visuel kommunikation. 1985-89 arbejdede han som nyhedsgrafiker på dagbladet Politiken og skrev samtidig en spalte om tegneserier sammen med Ole Lindboe. 
1989-94 var han ansat som lærer og konsulent på Den Grafiske Højskole, 1994-95 som grafikchef på Politiken, og siden juli 1995 har han været partner i Ribergård & Munk.
Men inden alt det, og sideløbende med han uddannede sig til arkitekt,  tegnede Ole Munk Rasmussen, som han vitterligt er døbt, pressebureauet P.I.B.'s tegneserie Felix, der blev bragt som daglig strip i bl.a. Politiken.
I 1976 begyndte han at assistere Werner Wejp Olsen (WOW) på denne tegneserie, som han havde overtaget fra seriens skaber, Jan Löof i 1972.
Da WOW i 1979 besluttede at stoppe sit arbejde på Felix overlod P.I.B.'s nye chefredaktør, Paul Schiøtt, serien til Ole Munk Rasmussen.
Modsat Lööf og WOW var Ole Munk imidlertid ikke forfatter, og derfor blev forlaget Carlsens tegneserieredaktør, Jens Peder Agger, tilknyttet serien som manuskriptforfatter.
Dermed vendte Löofs "bløde" politiske satire, som havde været fraværende, mens WOW tegnede serien, tilbage. Det skete i en række historier med plads for det rendyrkede eventyr, som Ole Munk formidlede i en personlig, overskuelig, velfortællende og karakterfuld sort/hvid grafik, men også med respekt for det univers og den stil, som hans to forgængere ved tegnebordet havde bibragt serien.
I 1983 forlod Jens Peder Agger Carlsen. Samtidig skulle Ole Munk til afsluttende eksamen på arkitektstudiet. Imens optrådte Per Sanderhage sommeren igennem som vikar på Felix. Samme efterår vendte Ole Munk tilbage som seriens tegner - nu med Per Vadmand til at varetage manuskriptet. Dette makkerskab varede indtil slutningen af 1985, hvor Ole Munk tegnede sin sidste streg på serien og overlod det til Mårdøn Smet at tegne Felix's sidste bedrifter.
Dermed mistede den danske tegneserie en af sine meget mediebevidste udøvere. Til gengæld fik et par andre brancher en særdeles kvalificeret medspiller, hvilket understreges af, at Ole Munk i 2003 modtog Knud V. Engelhardts Mindelegat
.
Ole Munk Rasmussens arbejde på Felix kan ses i albummene 9, 10, 12, 13, 14 og 15, udgivet af Carlsen Comics 1981-88.
I øvrigt tegnede Ole Munk også i starten af 1980'erne en kort overgang dagstrip-versionen af Rasmus Klump

18-05-2010