Velkommen til

Welcome to

TEGNESERIEMUSEET I DANMARK

THE COMICS MUSEUM
IN DENMARK

TEGNESERIEKULTUR

Home

Emneindex

Butik

Tegneseriemuseet DK

Postbox

Fra museets Arkiv

Redaktør

Wall of Fame

Museet
2010

Museumstjeneste

Divus' museum

Tegneseriehistorie DK

Tegneseriefotos DK

Biografier DK

Galleri DK

-

Tegneseriepuljen

wpe2F.jpg (8569 bytes)

 Film & tegneserier

Tegneseriemuseer

 

Bemærk: Dette websted opdateres ikke.
Det ophørte officielt ved indgangen til 2013.
Derfor vil en række links være døde
Men nu ligger det her som et historisk
dokument, hvor en stor del af indholdet
stadig har relevans.

 

DANSKE
TEGNESERIESKABERE

DANISH
COMICS ARTIST

COSPER

wpe44.jpg (2617 bytes)

Den danske tegner  Siegfried "Cosper" Cornelius blev født i 1911 , i 30'erne og begyndelsen af 40'erne ernærede han sig som jazzmusiker, bl.a. på turneer med Josephine Baker.
I 1943 startede han sammen med Asger Jerrild det "uartige" humormagasin Hudibras, hvor han som redaktør skaffede beskæftigelse til unge danske tegnere som Jørgen Mogensen og Henning Gantriis.
Cosper leverede selv en række humoristiske cartoons og tegneserieforløb til Hudibras i 40'erne og 50'erne. De blev samlet i årshæftet Cosperier 1950-56.
1951-54 udkom desuden årshæftet Mærkelige Mr. Mox med samlinger af hans pantomime-gag-strip med samme titel.
Sammen med Jørgen Mogensen fandt han i starten af 50'erne under fællespseudonymet Moco på pantomime-gag-strippen Alfredo. I starten hed serien Presto, nærmere bestemt da den debuterede i det parisiske dagblad Figaro.
 
Titlen Alfredo fik serien af Per Carlsen på P.I.B., da dette københavnske pressebureau begyndte at markedsføre den charmerende pantomime-serie om den i egne øjne uimodståelige kvindebedårer, Alfredo, og uimodståelig må han jo være, for mere end 100 aviser af forskellige nationaliteter har igennem årene publiceret serien - heraf på et tidspunkt omkring 40 amerikanske.
Mogensen og Cosper har i årenes løb tegnet serien på skift - dvs. en strip hveranden dag. Da Alfredo i slutningen af 70'erne gik over i piratfaget, måtte Mogensen p.gr.a. tidnød trække sig i baggrunden. 80-90% af arbejdet på serien blev derefter udført af Cosper, indtil han i midten af 80'erne også trak sig ud af serien. Alfredo fortsatte derefter en kort tid med Mårdøn Smet som tegner.
Cosper døde i 2003.