Velkommen til

Welcome to

TEGNESERIEMUSEET I DANMARK

THE COMICS MUSEUM
IN DENMARK

TEGNESERIEKULTUR

Home

Emneindex

Butik

Tegneseriemuseet DK

Postbox

Fra museets Arkiv

Redaktør

Wall of Fame

Museet
2010

Museumstjeneste

Divus' museum

Tegneseriehistorie DK

Tegneseriefotos DK

Biografier DK

Galleri DK

-

Tegneseriepuljen

wpe2F.jpg (8569 bytes)

 Film & tegneserier

Tegneseriemuseer

 

Bemærk: Dette websted opdateres ikke.
Det ophørte officielt ved indgangen til 2013.
Derfor vil en række links være døde
Men nu ligger det her som et historisk
dokument, hvor en stor del af indholdet
stadig har relevans.

 

 

præsenterer

En BIOGRAFI fra:

wpeCA.jpg (6759 bytes)

Frank Godwin

 

wpeE2.jpg (6200 bytes)

Francis Godwin blev født 20.10.1889 i Chicago og begyndte sin løbebane som tegner ca. 1905 ved Washington Post, hvor hans far var redaktør. Senere gik han på Art Students' League i New York, hvor han lærte James Montgomery Flagg at kende. Med hans hjælp solgte han snart illustrationer til alle væsentlige magasiner i USA. Hans første, kendte arbejde blev bragt i Judge i 1908. Godwin arbejdede også for reklame- bureauerne og begyndte, da han var i 30rne, at beskæftige sig med malerkunst.
Først i en alder af 38 år tegnede han sin første seriestrip, Connie. Den startede i 1927 som banal, gennemsnitlig ungpigestrip og berettede om Constance Kurridges oplevelser på skovture og ved selskaber. Her blev hun opvartet af mandlige beundrere med omstændelige navne som Percival Llewllyn-Smith og Clarence Dillingworth.

godwin8.jpg (112784 byte)

I 1934 blev Connie erhvervsaktiv i sin egen eventyrstrip. Først arbejdede hun som reporter, men senere førte hun sig frem i et detektiv bureau som en kvindelig Sam Spade. Godwin førte sin heltinde gennem det meste af USA til Mexico og Sydamerika.

 

I USSR afslørede hun oven i købet en sammensværgelse mod Sovjetregeringen! Til sidst ledsagede hun videnskabskvinden (!) Dr. Alden og dennes søn Hugh ud i universet og opdagede fremmede civilisationer på Mars, Jupiter og andre planeter.
På trods af disse usædvanlige historier og fantastiske, stramt komponerede tegninger blev Connie aldrig den store succes og ophørte til sidst i 1944.


Heller ikke Godwins strips Babe Bunting og Eagle Scout Roy Powers - sidstnævnte skrevet af Paul Powers - var slået an ved fremkomsten i 1937.
I 1943 forsøgte Godwin sig en kort tid som hæftetegner på DCs Wonder Woman.
Bedre held havde han med King Features strip om den forældreløse Rusty Riley, som deltog i hestevæddeløb og opklarede forbrydelser. Denne strip startede 26.1.1948 og stoppede først få uger før Godwins død 5.8.1959.
Den amerikanske tegneseriehistoriker Maurice Horn placerer Frank Godwin på linie med Hal Foster, Burne Hogarth og Alex Raymond:"Frank Godwin's tegnekunst må stadig vente på en dybdegående analyse. Når den kommer, finder man ud af, at han er en af de uomgængelige giganter på sit felt."


Rusty Riley

Skipper Skræk