Velkommen til

Welcome to

TEGNESERIEMUSEET I DANMARK

THE COMICS MUSEUM
IN DENMARK

TEGNESERIEKULTUR

Home

Emneindex

Butik

Tegneseriemuseet DK

Postbox

Fra museets Arkiv

Redaktør

Wall of Fame

Museet
2010

Museumstjeneste

Divus' museum

Tegneseriehistorie DK

Tegneseriefotos DK

Biografier DK

Galleri DK

-

Tegneseriepuljen

wpe2F.jpg (8569 bytes)

 Film & tegneserier

Tegneseriemuseer

 

Bemærk: Dette websted opdateres ikke.
Det ophørte officielt ved indgangen til 2013.
Derfor vil en række links være døde
Men nu ligger det her som et historisk
dokument, hvor en stor del af indholdet
stadig har relevans.

 

DANSKE
TEGNESERIESKABERE

DANISH
COMICS ARTIST

JAN SOLHEIM

http://www.solheim.dk/

http://www.pinligtselskab.dk

navelfluff

 

Jan Solheim (f. 5 august 1971), autodidakt tegneserieskaber, som siden 1991 har været fast bidragyder til flere bemærkelsesværdige danske tegneseriehæfter på det alternative marked, bl.a. Krautsalat, Achtung og Fahrenheit. Sidstnævnte bragte fra nr. 55.4/juli 1995 og de følgende fem år med jævne  mellemrum 6 dele af hans endnu uafsluttede tegneserieføljeton Lava.
I 1997 udgav han sit eget hæfte, Navelfluff, første del i en planlagt selvbiografisk serie. I 2004 venter vi stadig på nr. 2. Til gengælde kan hele hæftet læses på Internet-adressen http://media.k10k.net/issues/issue002/content/.
Ligesom kollegerne Højgaard, Snejbjeg og Kristiansen har Solheim taget skridtet - omend forsigtigt - til det nordamerikanske marked. Bl.a. har han tegnet forsiden til hæftet Oni Double Feature #10, som Teddy Kristiansen derefter har farvelagt.
Jan Solheim har desuden arbejdet indenfor dansk tegnefilmproduktion med storyboard, layout og design, bl.a. på Hjælp jeg er en fisk, som havde premiere i 2001.
Også som illustrator har han gjort sig bemærket både indenfor reklame og materiale beregnet til undervisning af børn. Bl.a. har Solheim stået for en  tegneserie til et oplevelseshæfte udgivet i tilknytning til en CD med Edvard Griegs Peer Gynt.

18-05-2010