Velkommen til

Welcome to

TEGNESERIEMUSEET I DANMARK

THE COMICS MUSEUM
IN DENMARK

TEGNESERIEKULTUR

Home

Emneindex

Butik

Tegneseriemuseet DK

Postbox

Fra museets Arkiv

Redaktør

Wall of Fame

Museet
2010

Museumstjeneste

Divus' museum

Tegneseriehistorie DK

Tegneseriefotos DK

Biografier DK

Galleri DK

-

Tegneseriepuljen

wpe2F.jpg (8569 bytes)

 Film & tegneserier

Tegneseriemuseer

 

Bemærk: Dette websted opdateres ikke.
Det ophørte officielt ved indgangen til 2013.
Derfor vil en række links være døde
Men nu ligger det her som et historisk
dokument, hvor en stor del af indholdet
stadig har relevans.

 

Udstillinger 2004


wpe3B6.jpg (5514 bytes)

J.R.R.Tolkien

I forbindelse med at første del af filmatiseringen af Tolkiens Ringenes herre, Eventyret om ringen  i 2001 havde premiere i danske biografer tilrettelagde Anders Hjorth-Jørgensen fra Tegneseriemuseet i Danmark en udstilling om filmen og dens baggrund: J.R.R.Tolkien og hans fantastiske univers.

wpe3B7.jpg (6055 bytes)

 

Udstillingsplan:

Januar:
Stubbekøbing Bibliotek

Februar:
Ølstykke bibliotek

 

Vægten lægges på Tolkiens egen billedliggørelse af den fantastiske verden, han igennem 60 år arbejdede på at fuldstændiggøre, men udstillingen viser også eksempler på tegneserier og tegnefilm baseret på hans værk - samt selvfølgelig eksempler fra den nye, mesterlige filmatisering.
I december 2002 fulgte trilogiens 2. del, De to tårne og i december 2003 følger den med spænding imødesete afslutning, Kongen vender tilbage. I den anledning præsenterer Stubbekøbing Bibliotek en udvidet udgave af udstillingen i åbningstiden fra den 5. januar 2004 og måneden ud. Derefter kan den ses på Ølstykke Bibliotek indtil 18. februar.

Læs mere om filmen her og her 
og om Tolkien her!


I juni måned viser Stubbekøbing Bibliotek 
i åbningstiden Tegneseriemuseet udstilling

Marvels superhelte DK

2001 havde filmen X-Men premiere. Året efter fulgte Spiderman og i 2003 både Daredevil, Hulk og X-Men 2. Alle har baggrund i det amerikanske tegneserieforlag Marvels superheltetegneserier, som på afgørende vis i starten af 1960’erne brød med det klassiske superheltideal,  personificeret af bl.a  Superman og Barman.

I udstillingen Marvels superhelte DK præsenterer Tegneseriemuseet i Danmark Marvels superhelteunivers, som det er kommet til udtryk i danske udgivelser siden Edderkoppen, De Fantastiske Fire og Dæmonen dukkede op i de danske bladkiosker i 1967. Danske udgivelser, som også har givet plads til bl.a. Hulk, Projekt X, Punisher, Kaptajn Amerika, Kaptajn Marvel, Superhelte-alliancen og Thor.


Fra torsdag den 1. juli til lørdag den 31. juli 
viser Gørlev bibliotek i åbningstiden Tegneseriemuseet udstilling

I Dr. Merlings fodspor

- en mindeudstilling om den nu afdøde danske tegneserieskaber Knud V. Larsen og hans mesterværk, tegneserien "Dr. Merling", som i perioden 1970-80 var en daglig fornøjelse for læsere af "Berlingske TIdende". En tegneserie fuld af mystik, spænding, romantik og humor - og en tegneserie, som hverken før eller siden har fundet sin lige i den danske tegneserietradition.

Læs mere om tegneserien og Knud V. Larsen her:

Knud V. Larsen

Dr. Merling's episoder

... og om museets Cd-rom udgivelse
Dr. Albert Merlings samlede bedrifter


I december udstiller Tegneseriemuseet på
Kalundborg og Omegns Museum
... på plancher og i montrer et lille udvalg af Frederik Brammings tredimensionelle julekalendere fra perioden 1943-1975. Udstillingen kan ses i Riddersalen ved siden af det store juletræ, som pyntes af en børnehave fra lokalområdet.