Velkommen til

Welcome to

TEGNESERIEMUSEET I DANMARK

THE COMICS MUSEUM
IN DENMARK

TEGNESERIEKULTUR

Home

Emneindex

Butik

Tegneseriemuseet DK

Postbox

Fra museets Arkiv

Redaktør

Wall of Fame

Museet
2010

Museumstjeneste

Divus' museum

Tegneseriehistorie DK

Tegneseriefotos DK

Biografier DK

Galleri DK

-

Tegneseriepuljen

wpe2F.jpg (8569 bytes)

 Film & tegneserier

Tegneseriemuseer

 

Bemærk: Dette websted opdateres ikke.
Det ophørte officielt ved indgangen til 2013.
Derfor vil en række links være døde
Men nu ligger det her som et historisk
dokument, hvor en stor del af indholdet
stadig har relevans.

 

 

præsenterer

En BIOGRAFI fra:

wpeCA.jpg (6759 bytes)

William van Horn

wpeEF.jpg (10407 bytes)

Den amerikanske tegneserietegner William Van Horn blev født 15.2.1939. I 1961 tog han eksamen fra California College of Arts and Crafts og blev derefter ansat ved det lille tegnefilmstudie Imagination Inc. i San Francisco. Efter igennem nogle år at have arbejdet her som manuskriptforfatter, animator, baggrundstegner og producer af korte børnetegnefilm, begyndte han at skrive og illustrere børnebøger. Den første af disse var "Harry Hoyle's Giant Jumping Bean".
Fra 1985 tegnede William Van Horn en række tegneserier, som blev publiceret i forskellige amerikanske magasiner, bla. Nervous Rex, Tracker og Possibleman.
1988-90 kunne man læser 8 afsnit af hans poetiske tegneserie Angst i funny animal-hæftet Critters.
I 1980 flyttede Van Horn med sin familie til Vancouver i den canadiske delstat British Columbia, hvorfra han i 1986 kontaktede Gladstone's chefredaktør Byron Erickson for at blive tilknyttet forlagets Disney-hæfter som tegner.
William Van Horn blev antaget og leverede sine første historier "A Sound Deal" til Mickey and Donald nr.2 og "A Prickly Relation" til Uncle Scrooge nr.226 i maj 1988.
Da Gladstone i 1989 midlertidigt mistede licensrettighederne til Disney's tegneserier, begyndte Van Horn i stedet at arbejde som tegner for den daværende Gutenberghus Group i Danmark (nu Egmont), hvor også Byron Erickson fik ansættelse som chefredaktør.
Siden har Van Horn været en flittig bidragyder af Anders And-historier til det danske Anders And & Co. - og dermed til hele verden.
Blandt hans mest bemærkelsesværdige arbejder finder man den lange Anders And-historie "Den trojanske hest" i Anders And & Co. nr. 40-41/1994. Her drager onkel Joakim, Anders og nevøerne endnu engang på eventyr for at finde glemte kulturskatte, hvilket de jo
ofte har gjort i Carl Barks' historier.
Manuskriptet var imidlertid også skrevet af den gamle mesterfortæller i forbindelse med hans Europa-turne i 60-året for Anders Ands debut. Hans første tegneseriearbejde i næsten 30 år.
Selvom "Den trojanske hest" savner megen af den magi og den timing, som præger de lange klassiske Barks-eventyr, var der dog tale om en underholdende historie, godt formidlet af Van Horn's tegneseriehåndværk.
I øvrigt er Gladstone-hæftet Walt Disney's Comics nr. 603 fra 1996 prydet med forside af Van Horn og indeholder sammen med et portræt af ham også 11 siders historien "Donald Duck. Say Oncle", som han både har skrevet og tegnet.

Lit.: Interview med Van Horn (i: Carl Barks & Co. nr. 24/1995).

wpe10C.jpg (20098 bytes)

Anders And & Co