Velkommen til

Welcome to

TEGNESERIEMUSEET I DANMARK

THE COMICS MUSEUM
IN DENMARK

TEGNESERIEKULTUR

Home

Emneindex

Butik

Tegneseriemuseet DK

Postbox

Fra museets Arkiv

Redaktør

Wall of Fame

Museet
2010

Museumstjeneste

Divus' museum

Tegneseriehistorie DK

Tegneseriefotos DK

Biografier DK

Galleri DK

-

Tegneseriepuljen

wpe2F.jpg (8569 bytes)

 Film & tegneserier

Tegneseriemuseer

 

Bemærk: Dette websted opdateres ikke.
Det ophørte officielt ved indgangen til 2013.
Derfor vil en række links være døde
Men nu ligger det her som et historisk
dokument, hvor en stor del af indholdet
stadig har relevans.

 

DANSKE
TEGNESERIESKABERE

DANISH
COMICS ARTIST

HERLUF
BIDSTRUP

wpe44.jpg (2617 bytes)

Den danske bladtegner Herluf Bidstrup blev født i 1912. 1931-35 blev han uddannet på Kunstakademiet. I 1936 blev han ansat ved Berlingske Tidende for at tegne serien P.S. Kummerfryd. Bidstrup producerede strips til 3-4 måneder, men blev så afskediget som tegneserieleverandør. I mellemtiden var han nemlig begyndt at tegne for dagbladet Socialdemokraten. Derfor blev P.S. Kummerfryd heller aldrig bragt i Berlingske Tidende.
I stedet overførte Bidstrup en del af ideerne fra P.S.Kummerfryd til en ugentlig serie i Socialdemokratens søndagstillæg, Hjemmets Søndag. Dermed kom Ugens Bidstrup til verden - en tekstløs tegneserie (pantomimeserie), som i starten beskrev almentmenneskelige relationer i humoristisk skær, men som meget hurtigt blev til satirer over samfundsforhold og aktuel politik.
Bidstrup arbejdede for Socialdemokraten indtil 1945. I samme periode leverede han tegninger til Kulturkampen, Blæksprutten og Svikmøllen. I 1945 arbejdede han for Frit Danmark og startede sit mangeårige engagement ved det kommunistiske dagblad Land og Folk. Heri fortsatte han sine satiriske tegneserieforløb og leverede parallelt hermed tegnede rejseindtryk fra Østeuropa.
I Danmark udkom 193882 med visse mellemrum Bid og vid, som opsamlede hans satiriske tegninger. Desuden har han fået en række bøger udgivet i Østeuropa, og han har bidraget til det sovjettiske dagblad Pravda.
I 1964 modtog Bidstrup den internationale Lenin-fredspris. Desuden har han modtaget den sovjettiske "Arbejdets røde fanes orden".

Herluf Bidstrup døde 26.12.1988.