Velkommen til

Welcome to

TEGNESERIEMUSEET I DANMARK

THE COMICS MUSEUM
IN DENMARK

TEGNESERIEKULTUR

Home

Emneindex

Butik

Tegneseriemuseet DK

Postbox

Fra museets Arkiv

Redaktør

Wall of Fame

Museet
2010

Museumstjeneste

Divus' museum

Tegneseriehistorie DK

Tegneseriefotos DK

Biografier DK

Galleri DK

-

Tegneseriepuljen

wpe2F.jpg (8569 bytes)

 Film & tegneserier

Tegneseriemuseer

 

Bemærk: Dette websted opdateres ikke.
Det ophørte officielt ved indgangen til 2013.
Derfor vil en række links være døde
Men nu ligger det her som et historisk
dokument, hvor en stor del af indholdet
stadig har relevans.

 

DANSKE
TEGNESERIESKABERE

DANISH
COMICS ARTIST

JORGE &
MARCELINO
BALLARIN

wpe44.jpg (2617 bytes)

http://www.jorgeballarin.dk/

http://129.142.12.139/slimslamslum/cover.htm

Brødrene Jorge (f.1972) og Marcelino (f.1969) Ballarin Madsen kunne i 2002 - ud over tegne- serieskabere, -producenter og -udgivere samt tøjdesignere og butiksindehavere - også kalde sig for filminstruktører og -manuskriptforfattere. Det år kunne de sætte kronen på deres tegne-

serieproduktion med en tegneseriefilmatisering, som den store anmelderskare kunne havde nedladende ord til overs for. 
Jorge Ballarin havde inden da udført et pladecover for Rockers By Choice og illustreret for Lego og reklamefirmaet Advance.
Jorge Ballarin havde i 1994 åbnet hip hop tøjbutikken Buck Whylin.
Sammen havde de været tøjdesignere af eget streetwear mærke: B-boy Gear, og de havde skabt og udgivet tegneserien Slim Slam Slum.
Seriens første strip i historien SlimSlamSlum - da ratrace, kunne læses den 1. december 1994 i den gratis cafeavis Musik og Mode. Siden har tegneseriens popularitet givet den kultstatus.
Først ver der tale om et rent hyggeprojekt; en kreativ legeplads og en gimmick til at markedsføre streetwear produktet B-Boy Gear, men i 1996 blev tegneserien et selvstændigt projekt.
Det første Slim Slam Slum-hæfte, Alright, som var 100% reklame finansieret, udkom i 1997 i et oplag på kun 1000 stk. Senere er det blevet til flere hæfter om seriens 3 hovedpersoner - alle i 20'erne - og deres tidstypiske ungkarleliv med cola, computerspil og koncerter usædvanlig godt karikeret som værende cool, hurtige i replikken og med en reel romantisk længsel under ironien.
Siden 1994 har
Slim Slam Slum ladet sig se på diverse medier, bl.a. 10 korte Slim Slam 
Slum tv-afsnit for TV2's PULS i 1997, Internet julekalender på tv2.dk i 1998, Ekstra Bladet, DR, Telia cd-rom, Mantra, Ekstra Bladets forlag, Spin Music, Haarder Publishing,  Aschenfelts magasiner, Go-card etc.
Sammen skabte de 2001-02 også tegneserierne Golly for Post Danmark, Buffe og Bara for NESA og Niller og Silde for Danske Bank.  
Efter at have rundet Regnar Grasten og hans ide med en filmatisering af SlimSlamSlum i 2000 og derefter Zentropa, blev
Jorge og Marcelino Ballarin enige med sig selv om, at de selv ville være de bedste til at realisere projektet og i august 2002 debuterede de så som filminstruktører og -manuskriptforfattere med SlimSlamSlum produceret af Wise Guy Productions. Med filmen ramte de et publikum, der selv befandt sig midt i ungdomskulturen, men der var meget langt mellem anmelderroserne.