Sdr. Nyrup Grundejerforening

Vedtægter    Bestyrelse    Referater    Foreningsområde    Nyttige links & adresser    Kalender    Klintedalsvej


Jónsbók Manuscript

Vedtægter gældende i perioden
13. januar 1970 - 15. september 2005:

(forslag til nye vedtægter fremsættes på
ekstraordinær generalforsamling 15. september 2005.
Se forslaget her)

§ 1.

Foreningens navn er ”Sdr. Nyrups Grundejerforening”.

§ 2.

Foreningens formål er at varetage medlemmernes interesser i alle anliggender, der normalt henhører under en grundejerforenings virkefelt. Foreningen skal bl.a. repræsentere medlemmerne overfor sogneråd og andre myndigheder samt private personer i spørgsmål af fælles interesse.

§ 3.

Foreningen omfatter ejere af parceller i området grænsende til: i øst Kysthospitalet, og følgende Th. Jensens jorder til Røsnæsvejen mod nord. Mod vest afgrænset af Feriehjemmets jorder og fjorden mod syd.

Enhver ejer af en nuværende eller kommende parcel under foreningens område har ret til at være medlem, hvis pligten til at være medlem af grundejerforeningen er tinglyst eller tinglyses i parcellen. Ejerskifte skal af sælgeren anmeldes til foreningens kasserer inden 14 dage efter overtagelsen.

Når et medlem sælger sin parcel eller på anden måde ophører med at være ejer deraf, er han dermed ophørt med at være medlem af foreningen og kan intet krav gøre mod dennes formue.

§ 4.

Foreningens medlemmer hæfter ikke personligt for foreningens forpligtigelser uden særlig vedtagelse herom på en generalforsamling.

Til foreningens administration og øvrige udgifter betaler hvert medlem et kontingent, hvis størrelse fastsættes af den ordinære generalforsamling for et år ad gangen.

Kontingentet for et kalenderår betales til kassereren efter påkrav inden 1. juni samme år. Kontingentet betales første gang for året 1970.

Er kontingentet ikke betalt rettidigt, fremsendes en postopkrævning på det skyldige beløb med et tillæg af en bøde på kr. 2.00.

Indløses denne ikke, vil beløbet for restantens regning være at inddrive ved retsforfølgning.

I tilfælde af ejerskifte har foreningen kun krav på ét årligt kontingent for den pågældende parcel.

Såfremt sælgeren har betalt kontingent for kalenderåret, afregner sælger og køber indbyrdes i forhold til ejerperioden.

I tilfælde af, at sælgeren endnu ikke har betalt kontingent for det pågældende kalenderår, hæfter køberen kun for kontingent for overtagelsesdagen, hvorefter sælgerens skyld nedsættes med dette forholdsmæssigt beregnede beløb.

§ 5.

Bestyrelsen består af 5 medlemmer, der alle vælges på den ordinære generalforsamling tillige med 2 suppleanter, hvorhos der vælges 2 revisorer og 1 revisorsuppleant, der ikke må være medlem af bestyrelsen.

Samtlige valg gælder for 2 år.

Af de på den stiftende generalforsamling valgte bestyrelsesmedlemmer afgår dog efter lodtrækning 2 medlemmer efter 1 års forløb. Genvalg kan finde sted, dog kan de afgående bestyrelsesmedlemmer nægte genvalg i samme periode, som de har siddet i bestyrelsen.

Bestyrelsen konstituerer sig selv.

Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst 3 medlemmer er til stede. Bestyrelsens beslutninger træffes ved almindelig stemmeflerhed. I tilfælde af stemmelighed er formandens stemme afgørende.

Det er på bestyrelsesmøderne passerede indføres af sekretæren i foreningens forhandlingsprotokol..

Evt. honorar til bestyrelsen fastsættes på generalforsamlingen.

§ 6.

Kassereren indkasserer alle indbetalinger og udbetaler alle udgifter af foreningens midler. Han er pligtig til at føre fornødne regnskabsbøger samt fortegnelse over medlemmerne – alt efter bestyrelsens anvisninger.

Foreningens midler skal, med undtagelse af en kassebeholdning på højst kr. 200,00 indsættes i en bank eller sparekasse eller evt. på postgirokonto på foreningens navn og således, at de kun kan hæves ved checks eller giroudbetalingskort underskrevet af kassereren.

Alle regningskrav over kr. 200,00 på foreningen skal anvises af formanden.

Ved hvert regnskabsårs afslutning udarbejder kassereren driftsregnskab og status, og alt regnskabsmateriale gennemgås af revisorerne senest den 1. februar.

Formanden skal have det reviderede regnskab i hænde senest den 15. februar.

§ 7.

Revisorerne har til enhver tid ret til at forlange foreningens regnskaber m.v. samt bank- eller sparekassebøger, checkhæfte og alle bilag forelagt.

Sådant eftersyn skal finde sted mindst én gang om året og bemærkninger herom skal indføres i forhandlingsprotokollen.

§ 8.

Foreningen tegnes i forhold til tredjemand af formanden og kassereren i forening, eller i en af disses forfald af den tilbageværende i forening med to andre bestyrelsesmedlemmer. Alle større dispositioner, herunder optagelse af lån i foreningens navn, kræver dog forudgående vedtagelse på en generalforsamling, jfv. § 4.

§ 9.

Generalforsamlingen er foreningens højeste myndighed.

Ordinær generalforsamling afholdes hvert år i marts måned med følgende dagsorden:

1.       Valg af dirigent

2.       Formandens beretning

3.       Kassererens forelæggelse af det reviderede regnskab til godkendelse

4.       Kassereren fremsætter bestyrelsens forslag vedr. kontingentets størrelse i næste regnskabsår

5.       Valg af bestyrelse med suppleanter

6.       Valg af revisorer med suppleant

7.       Behandling af indkomne forslag fra bestyrelsen eller medlemmer

8.       Eventuelt

Generalforsamlingen indkaldes af bestyrelsen med mindst 14 dages varsel ved skriftlig meddelelse til hvert medlem efter den til kassereren opgivne adresse.

Forslag fra medlemmerne må være formanden i hænde senest 8 dage før generalforsamlingens afholdelse.

Beslutninger på generalforsamlingen træffes med ved almindelig stemmeflerhed. Står stemmerne lige foretages straks en ny afstemning. Står stemmerne da atter lige, er forslaget forkastet.

§ 10.

Alle afstemninger sker ved håndsoprækning, medmindre 1 medlem forlanger skriftlig afstemning. Hvert medlem har én stemme.

Stemmeafgivning kan ske ved ægtefælle eller ved skriftlig fuldmagt til et andet medlem. Intet medlem kan repræsentere mere end 3 stemmer.

Medlemmer, der er i restance overfor foreningen, har ikke stemmeret.

Generalforsamlingen er beslutningsdygtig uanset de fremmødtes antal, jfr dog § 12. Til vedtagelse af beslutninger om ændringer af foreningens vedtægter kræves dog, at mindst 2/3 af foreningens stemmer er repræsenteret, og at beslutningerne vedtages med mindst 2/3 af de afgivne stemmer.

Er det fornødne antal stemmer ikke repræsenteret, udgår sagen af dagsordenen. Hvis forslagsstilleren overfor bestyrelsen fremsætter begæring derom, indkaldes til ny ekstraordinær generalforsamling, såfremt begæringen imødekommes af bestyrelsen. På denne generalforsamling afgøres sagen uden hensyn til antallet af repræsenterede stemmer, dog således, at der til beslutningen kræves, at mindst 2/3 af de afgivne stemmer er for vedtagelsen. Generalforsamlingens beslutning indføres af sekretæren i foreningens forhandlingsprotokol, der underskrives af dirigenten og de tilstedeværende bestyrelsesmedlemmer.

§ 11.

Ekstraordinær generalforsamling kan til enhver tid afholdes på bestyrelsens foranledning og skal afholdes, såfremt 1/3 af medlemmerne skriftligt fremsætter motiveret begæring derom til formanden med tilkendegivelse af dagsordenen for generalforsamlingen, der i så fald skal afholdes inden 1 måned efter begæringens modtagelse.

De almindelige bestemmelser i § 9 og § 10 gælder ved afholdelse af ekstraordinære generalforsamlinger.

Hvis ikke mindst 3/4 af de medlemmer, der har ønsket generalforsamlingen indkaldt, er til stede, kan dagsordenen nægtes behandlet.

§ 12.

Opløsning af foreningen kan kun finde sted, såfremt alle dens økonomiske og administrative forpligtigelser er afviklet.

Til opløsning kræves desuden, at denne vedtages på en i dette øjemed indkaldt generalforsamling, hvor mindst 3/4 af foreningens medlemmer er repræsenteret, og at beslutningen vedtages med 3/4 stemmeflerhed.

Såfremt denne generalforsamling ikke er beslutningsdygtig eller forslaget forkastes, gælder reglerne i § 11 om ekstraordinær generalforsamling.

Der træffes da samtidig ved almindelig stemmeflerhed afgørelse om anvendelsen af foreningens eventuelle formue.

Således vedtaget på den stiftende generalforsamling den 13/1 1970

Underskrevet af: K. Gregersen, Rasmus Petersen, Aage Kolsbjerg, Fl. Padkær og Svend Olesen.

 

Sidst ændret 27-02-2013