wpe171.jpg (3429 bytes)

wpe175.jpg (1660 bytes)

wpe1E0.jpg (8855 bytes)

wpe175.jpg (1660 bytes)  

 


Fra 4. til 7. maj 2000 - From May 4th till May 7th 2000

Up ] [ Filmfest 2000 ] Pressemeddelelser ] Arrangører ] Formål? ] Filmfest 1997 ]


wpe21F.jpg (2820 bytes)

Program 2000
Jury 2000
Spillesteder
Vinder 2000

 TrueSpeech
Ondrej Soukup har komponeret musikken til den jingle, der ind- leder forestillin- gerne under
Film Festival 2000

Ondrej Soukup is the composer of the Film Festival 2000 jingle.


Filmfest 2000

Det er en stor glæde at byde velkommen til "Film Festival 2000 - Filmdage på Kalundborgegenen" fra torsdag den 4. til søndag den 7. maj 2000.

Ligesom "Film Festival '97" har "Film Festival 2000" sit udgangspunkt i det femkommunale kultursamarbejde imellem kommunerne på Kalundborgegnen - Bjergsted, Hvidebæk, Gørlev, Kalundborg og Tornved.

Der laves så uendeligt mange gode, dybsindige, underholdende, smukke, eftertænksomme og livsberigende film på begge sider af Atlanten. Festivalens formål er stadig at udvide adgangen til nogle af dem en smule ved at sætte filmkulturen i centrum i en kort intens periode.

Siden succesen med den første festival i oktober 1997 har repræsentanterne for Gørlev Filmklub, Kalundborg Egnens Film Forening (KEFF) og Mørkøv Kinos Venner ikke været i tvivl om, at dette måtte prøves igen. Forberedende arbejde siden slutningen af 1998 har resulteret i 25 spillefilm fra Europa og USA, som er blevet udvalgt til at være med i år. Kun ganske få af dem har været vist i en af egnens tre biografer før, men de fortjener alle at blive vist og set udenfor de store byer.

Man kan læse mere om de franske, italienske, norske, svenske, tjekkiske, amerikanske, bosniske, engelske, danske og tyske film, der er blevet udvalgt i det følgende. De har næsten alle haft premiere siden 1998 og i år har vi endda fået tre premierefilm med.

Filmene er inddelt i 4 kategorier:

1. Konkurrencefilm

I denne kategori vil otte udvalgte spillefilm konkurrere om Vestsjællands Amts filmpris på kr. 50.000.-. Prisen tilfalder dén nye europæiske film, hvori musikken, nykomponeret eller genbrugt, bedst understøtter filmens handling.

2. Andre film

I denne kategori vil der blive vist ni film, som ikke deltager i konkurrencen, men alligevel i høj grad fortjener at blive set.

3. Børne/ungdomsfilm

Til kommunernes børn og unge er udvalgt et antal seværdige film, der tilbydes som skoleforestillinger.

4. Specielle film

I denne kategori vises den tjekkiske vinderfilm fra 1997 og to nyere tjekkiske film udenfor konkurrencen.

Arbejdsgruppen bag "Film Festival 2000 - Filmdage på Kalundborgegnen" består af Ole Ystrøm og Peter Breinholt fra Gørlev Filmklub, Edith Olsen og Jackie Jensen fra Mørkøv Kinos Venner, Birgitte Gelting, Kristin Overland og Søren Juul fra KEFF samt Finn Bjerregaard, Gørlev Kommune.

Arbejdsgruppen vil gerne takke:

  • Bjergsted kommune, Gørlev kommune, Hvidebæk kommune, Tornved kommune og Kalundborg kommune for den økonomiske støtte, der har gjort festivalen mulig og for den opbakning som de har vist initiativet siden 1995.
  • Vestsjællands Amt for sponsoratet af den efter europæisk standard meget flotte præmie
  • Nordisk Film Fond for den fine økonomiske støtte
  • Det Danske Filminstitut for opmuntring og økonomisk støtte til dette program
  • Filmselskaberne Zentropa v. Ib Tardini, Nordisk Film v. Helle Schmidt og Sandrew-Metronome v. Loke Havn for hjælp og velvilje i forbindelse med premierefilmene
  • Alle de lokale annoncører, hjælpere og andre, der har gjort det muligt at gentage dette arrangement

På arbejdsgruppens vegne

Søren Juul,
formand

 

right.1.jpg (67381 bytes)