HOME

 

 GALLERI KORDEL
   Kunst og Kunsthåndværk fra hele landet samlet i Kalundborg

Opdateret 03-08-2022

 
  Det sker i Galleri Kordel    
   September 2022 ff:
  Galleri Kordel har haft sin sidste åbningsdag og er nu historie!
   August 2022:
       

Lørdag den 27. august:

2022-08-03 Nordvestnyt

Galleri Kordel siger farvel og tak til de mange besøgende,
som har lagt vejen forbi, og alle de udstillere, som har
beriget galleriet med deres unikke kunst, siden åbningen
den 1. december 2018.
Som sædvanlig åbner galleriet om lørdagen kl. 10.
Fra kl. 13-17 inviteres til afskedsreception, hvor der bydes
på lidt vådt og tørt til ganen. Alle er velkommen til at kigge
indenfor og tage afsked med Kalundborgs smukke galleri i det
atmosfæremættede, fredede rebslagerhus.
 

De to keramikere Mette Brandt og Rikke Bagger Jørgensen er august måneds gæsteudstillere i Galleri Kordel. Begge kunstnere har sommerhus på Røsnæs, hvor de har rendt rundt helt fra barnsben.
Mette Brandt er musiker og uddannet violinist og bratschist på Det kongelige danske musikkonservatorium i København. Hun startede med Keramikken for 3 år siden og arbejder meget i porcelæn blandet med stærke farver. Hun laver smykker og andre brugsting og udnytter det transparente i porcelænet blandt andet i sine fyrfadslamper. Hun arbejder også med stentøj og dyrker det rustikke og former som er inspireret af naturen, for eksempel er de mange sten fra Røsnæs til stor inspiration. 
Rikke Bagger Jørgensen er biolog og forsker med speciale i genetik. Rikke har dyrket keramikken ved siden af jobbet siden hun var ganske ung, og biologien kommer til udtryk i hendes keramik, hvor dyr, planter eller mennesker kommer ud af leret som regel i stiliseret form. Ofte indgår fund fra stranden på Røsnæs i symbiose med keramikken. Rikke udstiller stentøjskeramik, men især har hun forelsket sig i raku-teknikken, der med sine ”krak” eller metalglasurer giver et anderledes udtryk.

2022-07-30 Nordvestnyt

2022-08-03 Ugebladcet

   Juli 2022:


Fredag den 8. juli:


Kalundborgs verdensberømte knivmager Mikael Hansen
slår sin pavillon op udenfor galleriet, hvor han fra kl. 10
vil præsentere sin formidable knivkunst. For et mindre
beløb sliber han også gerne medbragte, sløve køkkenknive.

I juli måned er ægteparret Lise Fabech og Bjarne Hjorth-Jørgensen fra Slagelse gæsteudstillere på 2. sal i Galleri Kordel.

Lise Fabech har allerede tidligere demonstreret sine store evner som akvarelmaler som gæsteudstiller i Galleri Kordel og på utallige udstillinger i det vest- og midtsjællandske, mens der er tale om Bjarne Hjorth-Jørgensens debutudstilling.

Bjarne har i årevis været en flittig fotograf både på rejser primært i Storbritanien og på ture i det danske landskab med blik for det storladne og det nære. Det viser han med udvalgte fotos i udstillingen.

Lise har i højere grad fokuseret på naturens detaljer i sine smukke akvareller. I udstillingen indgår mange af disse i en form for symbiose med ægtemandens fotos.

Udstillingen åbner den 1. juli og kan besøges i galleriets åbningstid hele måneden.


2022-06-28 Nordvest   2022-06-29 Ugeavisen

Mød månedens to gæsteudstillere
Fredag den 8. juli kl. 13-17,
hvor de byder på lidt godt til ganen, mens de fortæller om deres
udstillede akvareller og fotos.


2022-07-11 Nordvestnyt
 

Indtil udgangen af august udstiller Anna-Marie Bonde fra
Galleri Falken
i Gørlev sine smukke natur- og l
andskabsmalerier i Galleri Kordel.
Se hendes kunst her www.annamariebonde.dk.

Her kan man også opleve Ebba Rasks farverige Glaskunst,
ligeledes til udgangen af august. Se hendes kunst her: https://www.pinterest.dk/ebbarask/glas/

 

    Juni 2022:
Børnehaven ...                                                                                               https://eventyrhuset-kalundborg.aula.dk/

... er månedens gæsteudstiller
i Galleri Kordel!

Også i år deltager Galleri Kordel i ...                                                            http://kunstipinsen.dk/galleri-kordel/

Alle tre dage er der åbent i galleriet fra kl. 11 til kl. 17, hvor det vil være muligt
at træffe enkelte af udstillerne. Læs mere om det i dagspressen:
2022-05-25 Nordvestnyt   2022.06-01 Ugebladet

  Indtil udgangen af august udstiller Elizabeth Pien
sine smukt væve
: https://www.pinterest.dk/e_pien/_saved/
 
 
    Maj 2022:

2022-04-30 Nordvestnyt

2022-05-04 Ugeavisen

Lea Hartmann er månedens gæsteudstiller på galleriets 2. sal i maj.

Kunstneren, som er bosat på Røsnæs, præsenterer sig selv og sin kunst således:
“Vi møder sikkert alle noget i vores hverdag, der vækker genklang. Jeg ser denne udstilling som en spændende mulighed for at fremvise mine indtryk på en måde, der måske også kan vække genklang hos andre.
Jeg har fundet mit udtryk ved at prøve at vise, hvordan enkle omrids kan gøres levende med mønstre og farver, hvordan det kan lege sammen som en helhed. Jeg vælger mine motiver ud fra en kærlighed til det naturlige, finurlige og eventyrlige.
Mit mål er, at du vil nyde en blomst, der ikke visner, at du vil smile af en skæv vinkel, og at dine tanker vil lege med på et eventyr. Måske endda selv lave et! Jeg håber, at du selv vil føle dig inspireret og have din egen tilgang til kunsten. Hvad kan jeg li’? Hvad kan jeg ikke li’? Og hvorfor?
Selv har jeg altid været fascineret af kunst og andres iderigdom, men følte at det var uden for min egen rækkevidde. Først da jeg spontant begyndte at male, gav jeg mig selv lov til faktisk at prøve. Jeg havde før været tilbøjelig til at give op på forhånd efter få forsøg. Siden da har jeg deltaget i både gruppe- og soloudstillinger.
Jeg har med stor glæde haft mulighed for at række ud over landets grænser med min kunst, og har endda vundet en international konkurrence i 2020 holdt af StartShow og We Know City Inc. fra New York. Desuden er det min personlige glæde at have kunnet donere 10 billeder til Rigshospitalet. I 2019 holdt jeg foredraget ‘kunstneren, der troede, at hun ikke kunne tegne’ i samarbejde med restaurant Næs.
Nu står jeg klar til at samarbejde med Galleri Kordel i maj måned, noget jeg har set frem til længe. Galleriet er et spændende sted, der spænder vidt med sin variation af kunst og kunsthåndværk. I de hyggelige omgivelser kommer de forskellige former for kunst til deres ret. og at være en del af det er for mig et personligt mål, jeg har nået - en udstilling fra kunstneren, der troede, at hun ikke kunne tegne.”

https://www.maleribasen.dk/visprofil.asp?id=9977


  Fra starten af maj indtil slutningen af august er det igen muligt at fornøje sig over
Pia Kingos finurlige og fantasifulde keramik i galleriet.
I april kunne Ulla Stobberups malerier og skulpturer opleves i gæsteudstillingen på galleriets 2. sal. Nu er skulpturerne flyttet ned i stueplan og på 1. sal, hvor de også vil befinde sig indtil slutningen af august.
 
    April 2022:
       
  BEMÆRK: Galleriet har også åbent SKÆRTORSDAG den 14. april
og LANGFREDAG den 15. april samt lørdag den 16. april!
 

Nordvestnyt

Ugeavisen Kalundborg

Ulla Stobberup er månedens gæsteudstiller på galleriets 2. sal i april.

April måneds gæsteudstiller i Galleri Kordel er Ulla Stobberup fra Rårup ved Juelsminde. Hun er uddannet socialpædagog, og som sådan har kreativitet altid været en stor del af hendes liv, men i 2007 begyndte hun efter en periode med stress for alvor at udfolde sine store kunstneriske talenter. Det hjalp hende videre i livet!
I første omgang var det maleriet, der optog hende, men siden kom keramikken til. Ulla Stobberup fortæller selv: ”Jeg er autodidakt maler og keramiker. Dette betyder at alle processer skal læres fra bunden og man skal turde at eksperimentere uden at tænke på det færdige produkt. Jeg arbejder figurativt og intuitivt uden oplæg. Jeg vil gerne skabe en historie i mine værker, som bliver til i en proces mellem mig og værket. Hermed kommer værket til at skabe sin egen verden. For mig er udtrykket vigtigst.
Mine malerier starter jeg ved at bruge en malerulle og 2 kontrastfarver så der dannes lys og skygger på lærredet, og her finder jeg mine skæve eksistenser. Jeg modellerer nærmest mine billeder op i flere lag. Maleriet opstår i processen som en dialog imellem mig og maleriet, og i denne dialog opstår historien, som det er op til beskueren at tolke.
For tiden fylder keramikken – i form af figurative skulpturer og krukker - mest.  Her arbejder jeg med forskellige typer ler, teknikker og værktøjer. Også her arbejder jeg intuitivt.”
Igennem årene har Ulla Stobberup deltaget i flere censurerede udstillinger, og har i flere år været medlem af kunstnergruppen Kælderen i Horsens. Siden 2017 har hun med udstilling af skulpturer været tilknyttet Brænderigården i Horsens.

Læs mere om
Ulla Stobberup
på hendes webside:
https://mstobberup.dk/

 


  Ny udstiller i galleriet er den spændende keramiker Kirsten Kjærgaard.
Hendes unikke kunsthåndværk kan ses og købes i galleriet indtil udgangen af juni.
Det kan også beundres her:
http://www.imago-kunst.dk/7-kirsten-kjaergaard
 
    Marts 2022:

Inge Andersen er månedens gæsteudstiller på galleriets 2. sal i marts

... eller som hun kalder sig ”Inge Maler”. Hun er født på Lolland men bor nu i Snertinge. Hun er uddannet dekorationsmaler, men måtte opgive at arbejde som sådan, fordi hun ikke kunne tåle at arbejde med oliemaling. For 15 år siden blev hendes mand syg, og deres børn tilskyndede hende så til at gå i gang med at male med akrylfarver.

Siden har Inge Andersen, som hun selv siger, malet med farver og fantasi og med stor succes. Hun har udstillet i lægehuset i Svinninge og hos en øjenlæge i Holbæk, og på en udstilling i Jyderup fik hun solgt 15 malerier. I mange år har hun og hendes mand haft deres campingvogn stående i Helsingør. Her blev en demensafdeling opmærksom på hendes malerkunst med det resultat, at hun fik en større ordre. I en periode blev det til 20 billeder om måneden til denne afdeling.

Nu er der mulighed for at opleve et udpluk af Inge Andersens farvefantasier i Kalundborg, nærmere bestemt i Galleri Kordel hele marts måned.

Inge Andersens webside:
http://www.ingemaler.dk


 

2022-03-09 Ugeavisen


I perioden marts-maj udstiller Lise Fjord Christensen sin genbrugskunst
af naturens gaver fra strande i Danmark. Se mere her: www.naturfigur.me!

De samme måneder er der mulighed for at opleve Torben Kaas'
anmelderroste malerier med "lys, som næsten synes at komme indefra".
Se mere her: https://torbenkaas.dk!

       
    Januar-februar 2022:

2022-02-16 Nordvestnyt

2022-02-16 Ugeavisen

Artist Talk med fotograf Morten Funder


Lørdag den 19. februar kl. 12.30 kan man komme til artist talk i Galleri Kordel. Her vil Morten Funder med udgangspunkt i sine udstillede fotografiske værker i galleriet fortælle om, hvordan han skaber dem. Han vil også komme ind på forskelle og ligheder i arbejdet med at skabe billedkunst på computer kontra på lærred.

 

Med sin kunst har han gennem de sidste 15 år efter et aktivt arbejdsliv i it-branchen deltaget på omkring 200 udstillinger og messer i Danmark og udlandet. Hans værker er blevet antaget på flere censurerede udstillinger, han har i fotoklubber afholdt en række foredrag om sin fotokunst, han er aktiv i flere kunstnersammenslutninger, og han er formand i to af dem. Med sin fotokunst har han beskæftiget sig siden 2006, og i 2017 integrerede han sin keramik i sit kunstneriske virkefelt.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til Morten Funder om hans fotokunst og keramik.

 

Da pladsen i vores hyggelige lille galleri er begrænset, anbefales det at komme i god tid for at sikre sig plads. Der er ingen tilmelding, og der er fri entre.


Nordvestnyt 2022-01-19

Ugeavisen 2022-01-26

Fredag den 28. januar kl. 14-16 markerer Forlaget deAHJn udgivelsen af tegneserien Rasmus Dyrepasser 1949-1952 ved en uhøjtidelig reception i Galleri Kordel, hvor forlaget er månedens udstiller i januar og februar.
Den tekstløse tegneserie, som blev fortalt og tegnet af Holger Philipsen – bedst kendt for dagstrip’en Carlt Nem’li’ – blev i sin tid bragt i tegneserieugebladet Kong Kylie 1949-1955 og dernæst i det ligeledes ugentlige hæfte Skipper Skræk indtil 1963. Siden har den været ”lagt på hylden”, men nu kommer den igen frem i lyset, genudgivet i bogform. Planen er at udgive denne klassiske danske tegneserie komplet i tre bind. Bind 2, Rasmus Dyrepasser 1952-1955, er allerede ved at blive tilrettelagt. Her vil der også være gensyn med Holger Philipsens Nip & Nup fra
Kong Kylie – en humoristisk stripserie med et aparte makkerpar à la Gøg og Gokke.

Kom indenfor i Galleri Kordel den 28. januar, hvis du er iklædt mundbind og fremviser Corona-pas, hør forlagsredaktør Anders Hjorth-Jørgensen fortælle om Holger Philipsen og projektet og nyd en kølig Giraf eller Elephant og lidt snak og knasende snacks imens.

Nordvestnyt 2022-02-02

Ugeavisen 2022-01-26

I perioden januar-juni udstiller Morten Funder sin spændende fotografik og smukke keramik i galleriet-
Tag et kig på hans kunst her: https://mortenfunder.dk eller kig indenfor i Galleri Berg-Funder,
som han har etableret sammen med Joan Berg, der i samme periode udstiller sine keramikbrocher i galleriet.

Nordvestnyt 2021-12-28:

Ugeavisen 2022-01-05
 

Forlaget deAHJn gæsteudstiller på galleriets 2. sal i januar og februar.

Siden 2010 har Forlaget desAHJn haft adresse og redaktionslokale på Fjorddalsvej i Kalundborg. I januar måned flytter det ind på 2. sal i Galleri Kordel som månedens gæsteudstiller.

 

I begyndelsen udgav forlaget udelukkende bøger om Jyderups lokalhistorie skrevet af
Anders Hjorth-Jørgensen, som også er eneejer af forlaget. Det har imidlertid gradvist ændret sig. I dag har desAHJn også en lang række tegneserieudgivelser og biografier i sit bagkatalog, blandt andet en snes stykker i bogserien Fra Tegneseriearkivet, som har givet oversete tegneserieklassikere nyt liv. Heriblandt billedbogsillustratoren Svend Otto S’ Børnene pa sydhavsøen, som ugebladet Hjemmet bragte 1941-1951, og den hollandske Gammelpot-tegner Piet Wijns Aram fra ugebladet Ude og Hjemme 1956-1963. Der er dog også blevet plads til nyere tegneserier på udgivelsesplanen, blandt andet Karla Karlsdatter og Når jeg tegner … ! – begge tegnet og fortalt af den i Kalundborg bosiddende tegner Thomas Nøhr.

 

På galleriets udstillingslokale på 2. sal i det gamle baghus fra 1660 breder Anders Hjorth-Jørgensen alle de titler ud, som er blevet til på hans PC igennem de sidste elleve år – og de mange, som er redigeret, layoutet og formidlet til trykkeri igennem årene. Bladt dem finder man de tre bind om oldtidsminder i Raklev sogn og de to titler om Nr. 13 – en historisk ejendom og Kalundborgs rebslagere, hvor Galleri Kordel har adresse,

Her vil man også se, at Jyderups lokalhistorie ikke er glemt. For fra 2014 er Jyderup-bogen udgivet som årbog.

 

Kig op på 2. sal, hvor det vil være muligt at fordybe sig i udgivelserne, og mød Anders Hjorth-Jørgensen, som vil være til stede i sit midlertidige redaktionslokale en stor del af udstillingstiden.

Læs mere om forlaget her:

www.desahjn.dk

.. og tag et kig på
udstillingen HER!


    November-december 2021:

Åbningstider
uge 51 og 52:

  Mandag den 20.
Tirsdag den 21.
Onsdag den 22.
Torsdag den 23.
Torsdag den 30.
kl. 11-17
kl. 11-17
lukket
kl. 11-17
kl. 11-17
                           

Lokalaviserne skrev
om arrangementet:
Nordvestnyt 2021-12-09
Ugeavisen 2021-12-15

Lørdag den 18. december sætter knivmager Mikael Hansen sit telt op
i Kordilgade ud for galleriet. Her vil han demonstrere sit eminente håndværk
og sælge sine knive. Og har man brug for at få sine køkkenknive slebet
inden jul, klarer han også det. 1 kniv kr. 25, fem knive kr. 100.

  Fra starten af december indtil udgangen af februar næste år kan
Lone Bagges smukke akvareller opleves i galleriet. Kom ind
og kig! Måske fristes man til et køb?!

  Otte gæsteudstiller sørger for JULESTEMNING på galleriets 2. sal indtil jul.

Torsdag den 4. november holder julen sit indtog på 2. sal i Galleri Kordel. Her vil det i galleriets åbningstid indtil den 23. december være muligt at opleve otte kunstnere og kunsthåndværkeres smukke, unikke værker, inspireret af års- og højtid. De otte er pilefletter Mie Bendixen, akvarelmalerne Lise Fabech og Lone Bagge, keramikerne Rikke Bagger Jørgensen, Therese Hoffensetz og Agnethe Lysholt Sørensen, kunstmaler Maja de Hemmer samt Karin Emborg Gjersøe med kunstfærdigt julepynt i papir og materialer fra naturen. Så der er endnu en gang mange gode grunde til at aflægge det fredede, stemningsfulde rebslagerhus i Kordilgade et eller flere besøg, tage de mange udstillede genstande i øjesyn og måske finde den unikke julegave, som man vil glæde sig selv eller en god ven eller veninde med.

       
    Oktober 2021:

Birgitte Pedersen er månedens gæsteudstiller på galleriets 2. sal i oktober

Hun breder sine decoupager og papirarbejder ud på gulv, borde og vægge
i det hyggelige taglokale.
Birgitte Pedersen, som er 63 år, har bopæl i København, men siden 1966 har hun haft et særligt forhold til Kalundborg. Hendes far var ansat ved DSB, og det år fik han den idé at bygge et lille sommerhus af genbrugsmaterialer på Røsnæs. Han købte nogle kasserede remiseporte fra Østerport station samt nogle gamle redningsbåde fra færgen mellem Kalundborg og Århus. Portene blev fragtet med tog til Kalundborg station, og mens byggeriet stod på, boede familien en hel sommer i en godsvogn på Kalundborg station. De sanitære forhold var toilettet på stationen. Maden blev tilberedt på et primusapparat i godsvognen.
Siden har Birgitte Pedersens tilbragt sine somre i sommerhuset på Røsnæs, hvor hun også har kunnet dyrke den store hobby, som hun lagde grunden til i barndommen.
Som så mange andre piger begyndte hun tidligt at samle på servietter. Hun holdt aldrig op med at samle og har i dag en ufattelig stor samling.
For en snes år siden blev hun inspireret til at anvende servietterne til decoupage. Efterhånden fornemmede hun, at venner og familie syntes, at nu havde de fået, hvad de havde plads til. I stedet lykkedes det hende at afsætte  sin papirkunst til gavebutikker og blomsterhandlere. Det gik faktisk så fint, at hun startede eget firma ved siden
af sit daglig arbejde som gymnasielærer og underviser i matematik. Firmaet er nu lukket, men interessen for decoupage og andre former for arbejde med papir er stadig intakt. Det kan man ved selvsyn opleve i oktober i Galleri Kordel.

Læs Birgitte Pedersens
erindringer fra Kalundborg


  De næste tre måneder vender fire spændende kunstnere tilbage til galleriet med deres spændende unika:
Pia Kingo, Rikke Bagger Jørgensen og Lill Fugl med keramik og Maja de Hammer med malerier.

 

    September 2021:

Rikke Bagger Jørgensen og Vibeke Guldbæk er månedens gæsteudstillere på galleriets 2. sal i september
I september kan Galleri Kordel præsentere to gæsteudstillere, Vibeke Guldbæk og Rikke Bagger Jørgensen.
De er begge keramikere med tilknytning til Gulddysse Kulturgård i Roskilde.

 
Vibeke Guldbæk er en evigt nysgerrig keramiker og arbejder derfor med forskellige teknikker. Hendes favorit-teknik er dog modellering. Der kan hun nyde den fordybelse og glæde, der er ved at forme figurer, krukker og vaser med naturen som inspiration. Vibeke eksperimenter med og fremstiller selv nogle af de glasurer, hun bruger til sine dekorationer og understreger dermed naturens former og farver.
Vibeke arbejder med stentøj og raku. Det keramiske håndværk har hun lært af Finn Hansen og Kim Holm på Århus Kunstakademi.

        

   Rikke Bagger Jørgensen 
  
var også gæsteudstiller i
   august 2021, så hun er
   præsenteret under den måned.

 

2021-09-01 Kalundborg Nyt


Fra denne måned udstiller Jette Svane sine stemnings akvareller og skulpturer
i papirler i galleriet. Jette udstiller de næste tre måneder. Læs om hende HER!

Desuden udstiller Nana Riisager de næste seks måneder sine smukke smykker
i galleriet. Få et indtryk af hendes unikke arbejder på
Instagram!

       
    August 2021:

2021-07-28 Nordvestnyt

2021-08-04 Kalundborg Nyt  

Rikke Bagger Jørgensen og Steven Thomas er månedens gæsteudstillere på galleriets 2. sal i august

I august kan Galleri Kordel præsentere to gæsteudstillere, Steven Thomas og Rikke Bagger Jørgensen.
De er begge keramikere med tilknytning til Gulddysse Kulturgård i Roskilde.

Steven Thomas begyndte med keramik som fjortenårige i USA, hvor han er vokset op. Han drejer
og håndbygger brugsting, primært store vaser, krukker og skåle i stentøj. Det er klassiske symmetriske former kombineres med mere frit flydende organiske dekorationer. Glasurerne har et råt og spontant udtryk, som skaber kontrast og spænding i forhold til de mere stringente former og mønstre.

Rikke Bagger Jørgensens keramik henter motiver og inspiration fra naturens og menneskelivets mangfoldighed. Ofte får hendes stentøj og Raku lige et humoristisk tvist. Krukker og vaser tilføjes fund fra stranden, for eksempel rav, sten eller træ fra Røsnæs, hvor hun har sommerhus. Hendes lette porcelæns øreringe er fortolkninger af blade og andre objekter fra flora of fauna, og det er ikke så mærkeligt for Rikke er botaniker. Det keramiske håndværk har hun lært af Carsten Dinesen og på Keramikskolen i København.


Fra august indtil udgangen af oktober udstiller keramiket
Therese Hoffensetz (TH Keramik) og skulptør Hans Christian Errebo deres unika i galleriet.
Læs om dem her: TH Keramik og Hans Christian Errebo
    Juli 2021:

2021-06-02 Kalundborg Nyt  

2021-05-18 Nordvestnyt

Se video fra
Christine Søvsøs
tidligere udstilling.

Christine Søvsø er også månedens gæsteudstiller på galleriets 2. sal i juli

Fra juli indtil udgangen af september udstiller
Vibeke Lind-Ellefsen og Lisbet Hess Nielsen deres unika i galleriet.
Læs om dem her: Vibeke Lind-Ellefsen    Lisbet Hess Nielsen
  Juni 2021:
Christine Søvsø er månedens gæsteudstiller
på galleriets 2. sal i både juni og juli

Christine Søvsø - årgang 1989 - er en ny og spændende kunstner, som udfolder sig i både malerier og skulpturer. Hun er født og opvokset i Kalundborg og er nu bosat i København. Hun inspireres af de former, farver og følelser, vi alle møder i det moderne, urbane rum. Motiverne har ofte menneskekroppen i centrum og bliver formidlet gennem stærke farver og abstrakte former.

I sin kunst søger Christine at udfordre og udvide de gængse rammer - dog uden at bryde dem. Hendes værker er således et stille opgør med det autoritetstro.

Christine Søvsø er uddannet arkæolog. Hun arbejder 
i dag som butikschef for den danske smykkehåndværker og -designer Marianne Dulong.

Christines spændende, stærke malerier og farverige skulpturer skabt i fiberbeton kan opleves i Galleri Kordel, hvor hun vil være månedens kunstner ikke kun i juni, men også i juli måned.

   

 

 


I juni måned udstiller Karin Sørensen sine smukke og farverige malerkunst i galleriet Her præsenterer hun sig selv.
 
Indtryk fra udstillingen:    
   

Webside:
 
http://www.Galleri-Kasoe.dk

Desuden er det nu igen muligt at opleve Bjarne Geertsens spændende og fascinerende figurer skabt i fiberbeton. Denne gang indtil slutningen af august.

Se video fra
Bjarne Geertsens
besøg i 2020

Webside:
https://www.bjarne-geertsen.dk/

    Maj 2021:
  Lise Fabech er månedens gæsteudstiller på galleriets 2. sal i hele maj måned


Lise Fabech har tidligre udstillet sine smukke akvareller i gallerier, men i år har hun ladet en del af sin udstilling inspirere af tanker om biodiversitet. Lise har taget kontakt til irske Juanita Browne, som  har forfattet et vidunderligt hæfte Gardening for Biodiversity. Det er illustreret af Barry Reynolds. I fuld forståelse med de to irere har Lise fået lov til at lade sine akvareller tage udgangspunkt i hæftet.

Lise har tidligere tænkt på biodiversitet som at lade arealer stå i haven og vokse uden at røre en finger. Juanita Browne er mere ambitiøs.

Juanita vil gerne vise, hvordan vi selv kan hjælpe biodiversiteten frem i egen have, altankasse eller krukke.

Ordet biodiversitet forstås i hæftet som alle de forskellige organismer, vi kan finde i haven så som planter, svampe, insekter, edderkopper, padder. Biodiversitet handler for Juanita Browne også om de forskellige økosystemer organismerne findes i, samt den genetiske forskellighed hver art har.

Der er tre hovedpunkter i Biodiversitet siger Juanita Browne: ”Food, shelter and safety”.

Vi kan prøve i egen have siger Juanita at genskabe miniversioner af for eksempel et skovområde, efterligning af en eng med vilde blomster eller en lille dam.

Med stor variation i haven fra hække, stengærder, græsarealer, træer og blomster tilbyder vi føde og ly.

Sommerfugle, edderkopper og andet kryb i haven er så vigtige, fordi det er føde for fugle og pattedyr. Uden krybet kan de mere charmerende arter ikke overleve.

Lise Fabech håber, at de besøgende i Galleri Kordel vil nyde hendes akvareller og lade sig inspirere af tankerne om biodiversitet i deres egen have, på altanen eller bare i en krukke.

2021-04-28 Kalundborg Nyt   2021-04-29 Nordvestnyt

 


Det er med stor glæde og spænding, at Galleri Kordel også i år ser frem til at være en del af Kunst i Pinsen, hvor udstillingssteder, gallerier og atelierer overalt i Vestsjælland slår dørene op d. 22.-24. maj.
I Galleri Kordel har vi også åbent hver dag i pinsen klokken 11-
17.

Lørdag vil det være muligt at møde månedens udstiller, akvarelmaleren
Lise Fabech, pilefletter Mie Bendixen samt maler og skulptør Christine Søvsø i galleriet.
Søndag og mandag præsenterer knivmager Mikael Hansen sine unikke arbejder i pavillon foran galleriet.
Alle tre dage vil forfatteren til Galleri Kordels to udgivelser,
Nr. 13 - en historisk ejendom og Rebslagerhuset og Kalundborgs rebslagere, Anders Hjorth-Jørgensen være til stede og fortælle om den fredede  ejendom, dens beboere og andre rebslagere i Kalundborg.

Læs mere om Kunst i Pinsen HER!


Tre keramikere viser de kommende måneder deres unika i Galleri Kordel.
Mette Gustafsson og Mia Line Stopa udstiller indtil udgangen af juli,
mens Agnethe Lysholt Sørensen har booket sig ind i galleriet indtil
udgangen af april 2022.
Se præsentationer her:
Mia Line Stopa
Agnethe Lysholt Sørensen
Mette Gustafsson
   
    April 2021:

2021-03-31 Kalundborg Nyt

2021-04-06 Nordvestnyt

Tømmerup Fribørnehave er månedens gæsteudstiller på galleriets 2. sal i hele april!


Børn ”sætter spor” i Galleri Kordel

I april er månedens udstiller i Galleri Kordel ikke bare én person men hele 28 friske 3-6 årige børn fra Tømmerup Fribørnehave. Her spiller naturen en altafgørende rolle for børnenes dannelse, udvikling og leg, hvilket kommer til udtryk i deres æstetiske læreprocesser.

At sætte spor er en uundgåelig faktor i børnenes hverdag, og sporene bliver sat på hinanden, plankeværket, papir og naturmaterialer. Farverne er i spil og alt er muligt. Grænser bliver rykket og fantasien er i frit spil, når børnene tegner, maler, skaber og former. De smukkeste, vildeste og mest fantasifulde væsener og portrætter vokser ud af ingenting, skaber grobund for den levende dialog og er medskabende i børnenes hverdagsliv i børnehaven.  

Galleri Kordel har med sin historie som rebslagerbolig og sine fredede bygninger meget at byde på når fantasien skal i spil. Det er oplagt at tage på eventyr i galleriet og finde alle de smukke og fantasifulde detaljer som bygningerne rummer. Samtidig er det hele besøget værd, når man går på opdagelse blandt de udstillede kunstværker, som vækker nysgerrigheden og skaber fundamentet for en givende dialog mellem voksen og barn.

April måneds udstilling på galleriets 2. sal er resultatet af et tæt samarbejde mellem Galleri Kordel, Tømmerup Fribørnehave samt Børns Vilkår. Børnenes udstillede værker er til salg og sælges på en løbende auktion. Det vil være muligt at byde på værkerne indtil den 24. april 2021 kl. 14.00. Herefter lukkes auktionen og vinderen af den enkelte auktion vil modtage direkte besked.

Der er udarbejdet en plakat med smagsprøver på børnenes kunst. Den samt postkort med udvalgte kunstværker samt fotos og citater fra børnenes hverdag er til salg i Galleri Kordel. Hvad der kommer ind ved dette salg og auktionen vil gå ubeskåret til Børns Vilkår, som det ligeledes vil  være muligt at donere bidrag til.

Tømmerup Fribørnehave vil være repræsenteret i Galleri Kordel nogle timer om eftermidagen hver torsdag, fredag samt hele lørdag formiddag i løbet af april måned.

Tag dit barn med og se udstillingen samt den øvrige udstilling og få en god dialog med os om børns æstetiske udtryksformer og kunstoplevelse.


Auktion til fordel for Børns Vilkår!
Byd på 53 af børnenes kunstværker.


      

De næste
seks måneder udstiller,
Karina Kristiansen
sine unikke jakker, ponchoer, kjoler, bluser, sjaler, hatte mv i Galleri Kordel.

Her præsenterer hun sig selv!

BEMÆRK!
Galleri Kordel holder også åbent
Skærtorsdag og Langfredag!

 

    Marts 2021:

2021-03-10 Kalundborg Nyt

2021-03-10 By og Land

Henning Bendixen er månedens gæsteudstiller på galleriets 2. sal i hele marts!

Henning Bendixen (født 1939) er en kendt skikkelse indenfor jazzmiljøerne i Holbæk og Kalundborg, hvor han tit har vist sine evner på trompet, flygelhorn og kornet. Mindre kendt er han for sine evner med farver og pensel, men dem har man nu mulighed for at opleve igennem hele marts måned i Galleri Kordel.
Henning har, fra han kunne holde på en blyant/pensel, elsket at tegne og male. Det har forfulgt ham hele livet. Da han gik i skole var hans yndlingsfag tegning/formning.
Med anbefaling fra skolen kom han på Kunsthåndværkerskolen i Ahlefeldtsgade i København i midten af 1950erne. Det var en ny verden for Henning, som her mødte andre siden af kunsten bl.a. jazzmusikken. Den overtog i den grad pladsen fra maleriet i hans hjerte.
I de efterfølgende år blev der ikke brugt meget tid på maleriet. New Orleans. Jazzmusikken fyldte det hele, og Henning kom i de følgende år til at spille i det meste af Europa. Kun ved særlige lejligheder kan blyanten eller penslen i brug.
Omkring år 2000 fik Hennings kone, pilefletteren Mie Bendixen, lokket ham væk fra hjemmet i Holbæk og med på Haslev udvidede Højskole (
i dag Emmaus). Her deltog Henning i mange år i ugekurser i akrylmaleri, og det blev en forsigtig start på Hennings fornyede interesse for at male. Senere deltog han på flere malertræf i Tyrkiet.
Henning har altid været meget glad for impressionisterne, men sandelig også for de danske og svenske naturalister. Han betegner selv sin stil som en cocktail af disse. Det kan besøgende i Galleri Kordel opleve ved selvsyn igennem marts måned i en udstilling, hvor det samtidig er muligt at opleve
Mie Bendixens unikke pileflet.

Hør Henning her!


Birte Granlunder er ikke mere,
men det er hendes webside:
http://www.glas-kunst.dk

 

Siden Galleri Kordel åbnede i november 2018 har glaskunstneren Birte Granlund været fast udstiller. I begyndelsen af 2020 måtte Birte desværre instille sit kunstneriske arbejde i sit store glasværksted i Skovlunde og sine mange glaskurser, fordi hun blev ramt af en alvorlig kræftsygdom. I november måtte hun tage afsked med livet.
Nu har galleriet i en kort periode samlet en lille del af hendes unika i en særudstilling. Så kom indenfor og tag et sidste kig på Birthes farvestrålende glasunika, som sælges med 20% rabat. Birte får ikke glæde af salget, men det gør hendes bo.

       

ReLiving, som tidligere hed Finurlig, udstiller igen unikke lamper, som skaber stemning i galleriet.

ReLivings webside er også et besøg værd:
https://reliving.dk/


Christine Søvsø:
Havfruen

Der er udskiftning af billedkunst i galleriet.
Nye udstillere er de to billedkunstnere Helle Gotved og Christine Søvsø.


Helle Gotved:
Stenfiskerhuset

Se Christine Søvsøs billedkunst på YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=3q_5sARcbbA

... og Helle Gotveds på hendes webside:
https://gotved-art.dk/


  Galleriet åbner igen torsdag den 4. marts men med begrænsninger. Der må kun være 12 personer ad gangen i lokalerne, alle skal bære mundbind og holde behørig afstand samt selvfølgelig spritte hænder.  
     
    Januar-februar 2021:
 

2020-12-16 Nordvestnyt

2020-12-23 Kalundborg Nyt

På grund af regeringens Corona-restriktioner var galleriet tvunget til at holde lukket fra den 25. december 2020 indtil udgangen af februar.

Månedens udstiller i januar skulle ellers have været
Ellindur
Egilstrøð og i februar Helle Gotved. Begge udstiller dog senere på året, Helle Gotved marts-august, Ellindur Egilstrøð september-november.

   
    December 2020:

Lørdag den 19. december opslår knivmager Mikael Hansen sin bod udenfor galleriet, hvor han viser sin kunst samt et bredt udvalg af flotte knive, skæfter og skeder. Her er der mulighed for at finde en unik julegave, som selvfølgelig er til salg i galleriet ...
... også søndag den 20. december samt 21.-23. december, hvor galleriet har ekstraordinært juleåbent!


Arrangementet med Mikael Hansen måtte aflyses.

Hanna Askholm, som nu og i det kommende år udstiller i galleriet, kommer i galleriet lørdag den 5. december kl. 11.00-13.30 og  fortæller om sit arbejde med sølvet. Hanne fortæller: "Sølv er fascinerende og inviterer til leg med både stramme linjer og bløde kurver. Det er meget inspirerende at arbejde med det klassiske metal i ny form."

Se eksempler på Hanne Askholms design her:

  Der er masser af jul i Galleri Kordel i december måned.
Tag en tur rundt i gallerier på YouTube: Galleri Kordel i julehumør december 2020
   

2020-11-30 Nordvestnyt

Mette Søyland er månedens gæsteudstiller på galleriets 2. sal i hele december
I December måned kan man i Galleri Kordel møde sjove filtede nisser og småfrække uldengle. Kunstneren bag de finurlige figurer er Mette Søyland, som har nålefiltet
i 25 år.
Filtning har eksisteret i mere end 2500år, men teknikken med at filte med nål, som Mette benytter til sine figurer, har kun være brugt i ca. 30 år. Oprindeligt brugte 
man vand og sæbe til filtning, men med den "nye" teknik, kan man nøjes med at bruge en enkelt nål med små modhager. Den teknik gør at man lettere kan lave små fine detaljer og derved lave meget udtryksfuld værker. Dette ses tydeligt på Mettes figurer, som er meget detaljerede og levende at se på.
Hun har sin helt egen stil. Hendes figurer er kærlige og kan af og til også være lidt småfrække. De er fyldt med selvironi og humor, og selv de mest juleforskrækkede får som regel lyst til at pynte op, når englene viser lidt barm eller når julemanden diskret viser, hvad der er under kåben.
Mette laver naturligvis også mere "ærbare" nisser og engle, så der er helt sikkert noget for enhver smag. Så står 
man og mangler julegaven til "manden der har alt", en sjov mandelgave, eller vil man bare forkæle en man holder af med en helt unik gave, så kom ind i Galleri Kordel. Mettes figurer er at finde i galleriet fra den 3. december og resten af måneden.

  

  

    November 2020:

2020-10-26 Nordvestnyt

2020-11-04 KalundborgNyt

"Det går tit godt" er månedens gæsteudstillere på galleriets 2. sal i hele november

November måneds udstiller i Galleri Kordel er akvarelgruppen
”Det går tit godt”
fra Slagelse.
Gruppen består af Birthe Sørensen, der oprindeligt var ansat som bibliotekar på Regionshuset i Sorø, Berit Frese Petersen, som er tidligere hovedkasserer hos PFA Pension, og Lise Fabech, der har fungeret som familieterapeut med egen klinik i Slagelse.
De tre akvarelmalere mødte hinanden for mere end 10 år siden, da de modtog undervisning af kunstmaler Kirsten Kjær Jørgensen, Slagelse. Kirsten Kjær Jørgensen var elev af Gerda Swane fra Malergården og en fantastisk inspirator for Birthe, Berit og Lise.
Nu mødes de hver torsdag, spiser morgenmad sammen og snakker om stort og småt. Derefter bliver der malet akvareller. Det er i årenes løb blevet til en hel del, og når de tre maler, går det tit godt, hvilket kan ses i galleriet i udstillingslokalet på 2. sal i det atmosfæremættede baghus fra 1660.
Gruppens udtryk er meget forskelligt, som det også fremgår af udstillingsplakaten. Motiverne spreder sig over klovne, dyr, fugle, landskaber, blomster og sko.
I udstillingen indgår ikke kun originale akvarelmalerier, men også trykte kort med akvarelmotiver, samt æsker med til og fra kort – ligeledes med akvarelmotiver.

         
    Oktober 2020:

 

Lea Peters er månedens gæsteudstiller på galleriets 2. sal i hele oktober
Lea Peters hører til Gribskov i Nordsjælland. Hun har malet hele sit liv og lavet
skulpturer ud af alt, hvad hun kunne finde i sit nærmiljø. Helt tilbage fra
6-8-årsalderen har det været fugle og blomster samt finurlige væsener, der har
fulgt hende i hendes malerier.

Lea Peters begyndte sin karriere med at male landskaber og portrætter sammen med et par andre kunstnere fra Nordjylland og har lært håndværket fra bunden. Hun betragter sig selv som historiefortæller på samme plan som billedkunsten og ønsker at vise øjebliksbilleder med sine værker. I hendes malerier er der altid blyantstreger, der
viser, at der er en tid før, der er ved at fade ud, samt nye historier, der er ved at tage form. Det er helt bevidst, at malerierne er meget farverige, og det figurative er erstattet/suppleret med abstraktioner. Lea har et inderligt ønsker om, at de giver
plads til beskuerens egen fantasi ud fra personlig historik. Samtidig mener hun, at vi har fået farverne for at bruge dem. Den lilla blomst spørger jo ikke den orange blomst og grønne hæk, om den må stå ved siden af dem. Farverne og fuglene samt de vilde blomster er for Lea et budskab om frihed, rummelighed og ikke mindst noget, vi alle kan genkende ung som gammel.

Lea Peters er medlem af Gribskovmalerne og K51 fra Tisvilde samt fast tilknyttet Galleri ArtTour i Hillerød. Hun har udstillet gennem de sidste 30 år, bl.a. andet  i Operahuset, på Hovedbiblioteket og i Bryggens Atelier i København, i Galleri Art Collection, på Kunstskolen, på Ruths Hotel og biblioteket i Skagen, på Hotel Stern
i Frankfurt, i Havnegalleriet i Dragør, i Sønderborg Hospitals Kunstforening, i Skattecentret i Malmø, på Kommandørgården på Rømø samt i Restaurant Kanalen
på Christianshavn.

Mail: leaogwamba@yahoo.dk, website: www.leapeters.dk, tlf. 40 77 67 67

2020-09-17 Nordvestnyt

2020-09-30 KalundborgNyt

 

         
    September 2020:
         

Torsdag den 17. september  præsenterer Galleri Kordel
bogen Rebslagerhuset og Kalundborgs rebslagere ved en reception kl. 15-17

Tidligere har galleriet udgivet hæftet Nr. 13 - en historisk ejendom om det gamle byhus, hvor det har adresse. Der er imidlertid meget mere at fortælle om huset og Kalundborgs rebslagere, som kun er sporadisk omtalt i de lokalhistoriske værker, der i tidens løb er udgivet om byen og dens omegn.

Nu har Anders Hjorth-Jørgensen været i arkiver, kirkebøger, folketællinger, årbøger og ikke mindst på internettet for at brede den historie ud. Det er blevet til bogen
Rebslagerhuset og Kalundborgs rebslagere, som fortæller denne historie over
64 rigt illustrerede sider.

Ved receptionen fortæller forfatteren om ejendommen, rebslagerfamilierne og sit arbejde med bogen, som samtidig vil være til salg for kr. 100,- ! Og i anledning af udgivelsen byder galleriet på lidt drikkelse og andet godt til ganen!

2020-09-07 Nordvestnyt      2020-09-16 KalundborgNyt

       

Fredag den 4. september  indbyder Julie Dam til fernisering kl. 16-19 af sin maleriudstilling i galleriet.

https://www.juliedam.net/

2020-09-03 Nordvestnyt

Lyt til Julie på YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=eNq-R27XDqw

       

2020-08-31 Nordvestnyt

2020-09-02 KalundborgNyt

Lizie Andersen er månedens gæsteudstiller på galleriets 2. sal i hele september
       

Lizie Andersen har altid tegnet og malet. I nogle år fra 1977 fik hun undervisning hos Gerda Swane på Malergården i Plejerup. 1983 – 1985 fulgte hun kursus i Billedformning på Holbæk Seminarium.

Lizie fortæller: ”Hos Gerda Swane lærte jeg at se farver og former. Vi malede landskabsbilleder ude i naturen, og inde arbejdede vi med opstillinger og portrætter. Efter nogle år længtes jeg efter at arbejde på en anden måde. Jeg savnede at kunne male ud fra mit indre.
Først i 2000-tallet lykkedes det for mig at nå dertil. Nu kan jeg male ud fra mit indre. Jeg ved aldrig, hvor det færdige billede ender.
Naturen og den spirituelle verden er min store inspirationskilde. Jeg er meget optaget af usynlige væsner -  engle, alfer, trolde, devaer og elvere. Det kommer til udtryk i mine malerier. Igennem dem er det mit inderlige ønske at formidle lys og glæde.”

I årenes løb har Lizie Andersen udstillet mange steder i Odsherred og Holbæk. Hun er medlem af Akio  i Odsherred og i Kunstnerhuset i Kalundborg.

Som medudstiller Galleri Kordel har hun Masja Stengård, som arbejder med ”Boheme- og eventyrinspireret tilbehør til boligen” samt unikke armbånd af stof og perler og unikke håndlavede notesbøger.

Der indbydes til fernisering i galleriet lørdag den 5. september 12 - 14

    August 2020:

2020-08-12 Nordvestnyt

Fredag den 14. august præsenterer Marianne Lundgaard
sit nye Røsnæs-smykke ved en reception i galleriet kl. 14-17.

2020-07-16 Nordvestnyt

2020-07-29 Kalundborg Nyt

Mariann Johansen-Ellis og Glazzard - Lundsten
er
gæsteudstillere
på galleriets 2. sal i hele august måned.

Mariann Johansen-Ellis:

Tryk HER og læs om
Mariann Johansen-Ellis.
eller for at møde hende på
YouTube tryk på disse links:

01   02   03   04   05

06   07   08   09
 

 Glazzard - Lundsten:

Tryk HER og læs om
Glazzard - Lundsten.

Mød Tom Lundsten på YouTube:
i Det Gyldne Snit og
Enamelling a copper bowl

    Juli 2020:
  Aktiviteter i Galleri Kordel i Uge 30    
         

Torsdagfredag og lørdag i uge 30 er der ikke Esbern Snare Byfest! Men Galleri Kordel har alligevel arrangeret masser af aktiviteter i de tre dage!
Torsdag den 23. juli kommer keramiker Rikke Bagger Jørgensen,pilefletter Mie Bendixen og skulptør Bjarne Geertsen og viser, hvad de arbejder med.
Fredag den 24. juli kommer knivmager Mikael Hansen og syr skeder til nogle af sine knive - det foregår foran galleriet i Kordilgade.
Fredag kommer også Christine og laver huller i ørerne på alle, som har lyst, for bare 200 kr., og mangler du bare et enkelt hul, så får du det for 100 kr.
Lørdag den 25. juli fortsætter knivmager Mikael Hansen, og han får følgeskab af Hanne Tønnesen, som vil vise, hvad der sker, når hun begynder at slibe på sine sten.
Alle tre dage vil det endda være muligt at få et glas kold rosevin eller et glas sodavand.

Mød keramiker
Rikke Bagger ...


... pilefletter
Mie Bendixen

 
... og skulptør
Bjarne Geertsen
den 23. juli!


Mød knivmager Mikael Hansen
den 24. og 25. juli
 

 

 
25. juli: Hanne Tønnesen
har åbent værksted

         

2020-06-23 Nordvestnyt

Lene Holmlund og Rikke Bagger Jørgensen er månedens gæsteudstillere på galleriets 2. sal i hele juli måned
       

Vil du se smuk unika keramik så besøg Galleri Kordel i juli. Her udstiller keramikerne Lene Holmlund og Rikke Bagger Jørgensen deres flotte kunsthåndværk.

Lene Holmlund har eget værksted i Frederiksværk med udsigt over Roskilde Fjord, hvilket giver ro og inspiration til at arbejde med leret. Hun drejer brugsting og kunst til haven i stentøjsler. Lene udfordrer stentøjet ved at eksperimentere med forskellige typer af teknikker på drejeskiven, såvel som glasurerne er forskellige og spænder fra det klassiske til det det mere vovede. Resultaterne bliver både smukke og fantasifulde.

Rikke Bagger Jørgensen er tilknyttet Gulddysse Kulturgård ved Roskilde. Hun er uddannet botaniker, men har dyrket keramikken sideløbende i mange år. Hun har sommerhus på Røsnæs, hvor plante- og dyrelivet inspirerer til stentøjskeramik, raku og fine små porcelænsøreringe. Også menneskekroppens forskellige former er en inspirationskilde for Rikke, og ikke sjældent er indsamlede sten fra stranden på Røsnæs en integreret del af keramikken.

 

Lene Holmlund:

https://www.lhkeramik.dk/

 

 

Rikke Bagger Jørgensen:

 

         
    Juni 2020:
         

2020-05-27 Kalundborg Nyt

2020-05-29 Nordvestnyt

Karen Ramskov og Merete Mortensen er månedens gæsteudstillere på galleriets 2. sal i hele juni måned
Karen Ramskov og Merete Mogensen er et par særdeles tekstilkreative kvinder.

Karen bor ved Storebælt, men kommer oprindeligt fra Viborg, hvor hun var med i en meget aktiv klub af sypiger. Hun gør en dyd ud af at være miljøbevidst bl.a. ved at genbruge tekstiler på en overraskende og kreativ måde. Kvaliteten er i højsædet, hvad enten vi taler om strik eller syarbejder.

Merete er nok mest kendt for sine naivistiske tekstilbilleder, som hun udstiller i gallerier over hele landet. Ud over at lave billeder, syr hun også nye jakker og bluser ud af italienske og franske modestoffer. Stofferne køber hun som prøvestykker hos en tekstilgrossist. Upcycling og genbrug er nøgleordene for Merete, når hun syr og designer tøj. Udstillingen er varieret og smukt sat sammen.

De to supplerer hinanden godt.


Karen Ramskov:

 


Merete Mortensen:

 

http://www.me-je.dk/

         
    Maj 2020:
         

Det er med stor glæde og spænding, at Galleri Kordel ser frem til at være en del af Kunst i Pinsen, hvor udstillingssteder, gallerier og atelierer overalt i Vestsjælland slår dørene op d. 30.-31. maj og 1. juni.
I Galleri Kordel har vi også åbent hver dag i pinsen fra klokken 11-
17.

Se hele programmet her!

2020-05-27 Kalundborg Nyt

2020-05-29 Nordvestnyt

2020-06-02 Nordvestnyt

Alle dage vil der være arbejdende værksteder.
Lørdag og søndag sidder Kalundborgs knivmager Mikael Hansen udenfor galleriet i Kordilgade
og syr skeder til sine knive. Mikael tilbyder også at slibe dine (køkken)knive, nu hvor grillsæsonen
så småt nærmer sig. Du får slebet en kniv for 25 kr. og 5 knive for 100 kr.
Søndag vil du også kunne opleve den tidligere tovholder, Jens Lehm Nielsen,
i Galleriets gård, hvor han vil carve sine skåle og andre trævarer,
og mandag er det Mie Bendixen, som arbejder med pileflet i gallerigården.

Alle tre dage vil galleriet være vært for et glas vin eller vand.

         
  Lise Fabech fortsætter som månedens gæsteudstiller på galleriets 2. sal indtil den 23. maj.
         
    April 2020:
   
  Ejendommen Kordilgade 13, hvor Galleri Kordel
har adresse, har en historie, som rækker helt tilbage
til 1650. Derfor er huset fredet - som det eneste i Kordilgade.
Den historie vil vi gerne formidle til galleriets gæster,
så fra den 23. april er det muligt at købe hæftet
Nr. 13 - en historisk ejendom
. Det er redigeret af Anders Hjorth-Jørgensen fra Forlaget desAHJn. Han
har sørget for at ledsage teksten med mange
spændende fotos med relation til ejendommen, rebslagerhåndværket og fortidens Kalundborg.
Her fortælles også historien om, hvorfor galleriet i Kordilgade har fået navnet Kordel!
Hæftet er på 24 sider og koster kr. 25,- .

2020-04-22Nordvestnyt

2020-04-29 KalundborgNyt

Lise Fabech er månedens gæsteudstiller på galleriets 2. sal i hele april måned
 
      


Lise Fabech
er akvarelmaler og fortæller om, hvordan hun kom i gang med sin malekarriere:
”Som 17-årig tog jeg til USA, hvor jeg boede et år og gik i skole på Beaman, Conrad, Liscomb High School
i Iowa.Her havde jeg mange formningstimer og fik rigtig mange udfordringer, blandt andet akvarel.
Maling med akvarel blev et dejligt bekendtskab, som jeg har haft glæde af lige siden.
Akvarelmaling forærer maleren, især i starten, en uforudsigelig proces. Det handler om papir, vand og farve,
og det går af og til hamrende hurtigt. Det kan være en gave og det kan gå ganske forskrækkeligt med det,
der toner frem. Den proces fascinerede mig.
I dag efter flere kurser, mange timer med emnet, er det farverne, der taler mest til mig.
Jeg håber, at gallerists gæster får en lille oplevelse af glæde ved at se på mine malerier.
God fornøjelse”.
 

Lise Fabech har udstillet på Næstved Kunstforenings censurerede udstilling i 2012
samt i forskellige firmaer og institutioner i og omkring Slagelse. 

2020-04-03 Nordvestnyt      2020-04-01 Kalundborg Nyt                                

Den 2. april genåbner galleriet efter to ugers lukning på grund af
regeringens tiltag i forbindelse med Corona-epidemien.
Tovholderen har lyttet til regeringens og sunhedsmyndighedernes henstillinger
og forventer disse fulgt ved besøg i galleriet. Er man i tvivl om disse, fremgår
de af skiltning ved indgangen, hvor der også findes håndsprit, og i lokalerne.

         
    Marts 2020:
  Pga. af Corona-situationen er gallerier lukket i uge 12 og 13:

   

Den 7. marts kl. 11.00-14.00 indbyder Galleri Kordels nye tovholder, Eva Søvsø, til reception i forbindelse
med hendes overtagelse af galleriet. Hun glæder sig til at hilse på alle, som har lyst til at kigge indenfor - herunder også kunsthåndværkere og kunstnere, som vil høre om mulighederne for at være fast udstiller eller
blot gæsteudstiller i galleriet.

         

Kylle Gulmark er marts måneds gæsteudstiller på galleriets 2. sal i hele marts måned.
        

Der skal nok være en og anden af Kalundborg Nyts læsere, der er ved at være grundigt træt af januar
og februars blæsevejr og regn i lange baner!
Derfor har vi inviteret sol, sommer og lune sommeraftener ind på 2. sal i Galleri Kordel i marts måned.
Her sørger Kylle Gulmark for sommerstemningen med sine glade og farverige malerier både fra kolonihaven
og gårdhaven i Danmark og fra sine lange ophold i Grækenland.
Selv siger hun om sin kunst: ”Farver har stor indflydelse på mit velbefindende og på, hvad jeg tænder på. Jeg er en romantisk sjæl – så når jeg ser noget stemningsfuldt, enkelt, uspoleret og smukt, kan jeg mærke, at det rykker i hånden, og jeg får lyst til at male. Engang havde jeg et billede på en udstilling med en lavendelmark, og en mand kom hen og sagde, at han kunne mærke duften fra lavendlerne. Den bemærkning blev jeg utrolig glad for”.
Kylle Gulmark inviterer til reception torsdag d. 5. marts klokken 14 – og alle er velkomne.

2020-03-03 Kalundborg Nyt     2020-03-07 Nordvestnyt

Læs mere om Kylle Gulmark og hendes malerkunst her: http://www.sienna-gruppen.dk/174470001

Den 1. marts bliver Jens Lehm Nielsen som tovholder afløst af Eva Søvsø, som dermed påtager sig det fulde ansvar for galleriet. Det bragte i ugerne forinden og op mod overtagelsesdatoen galleriet i dags- og ugepressen:
2020-02-05 Nordvestnyt    2020-02-24 SN.dk    2020-02 26 Kalundborg Nyt    2020-02-26 Nordvestnyt  

 

Galleri Kordel, Kordilgade 13, 4400 Kalundborg, tlf. 25 54 88 26, e-mail: eva@energiterapeuterne.dk

Webside tilrettelagt af Anders Hjorth-Jørgensen, Forlaget desAHJn (c) 2020