Forlaget desAHJn  
 

Anders Hjorth-Jørgensen: Jyderup-bogen 2021

Jyderup-bogen 2020 fortalte blandt andet Astrups historie. I år udvider tidligere godsinspektør Valdemar Pedersen så den historie ved at fortælle om sine mange års samarbejde med Svend Bergsøe.
I Facebook-gruppen Jyderups historie i ord og billeder udfoldes der til stadighed fortællinger fra Jyderups fortid og nutid. Enkelte af disse finder også vej til Jyderup-bogen.
I år drejer det sig om Aggersvolds historie igennem flere adelsslægter til i dag, hvor godset blandt andet tilbyder idyllisk overnatning.
En knapt så lang historie handler om Jentoft Cykler, som nåede at eksistere igennem 100 år i hænderne på tre generationer.
Endelig har Jyderup-centrer 2020/2021 kunnet fejre, at det har eksisteret i 50 år. Derfor får det også en fortælling om forhistorien og tilblivelsen.
Facebook-siden Jyderup Lokalarkiv bringer historier og billeder – ikke kun om Jyderup, men om hele den gamle Tornved Kommunes fem sognekommuner. Her publicerer arkivar Inge-Lis G. N. Madsen en gang om ugen en ny lille fortælling. Enkelte af disse finder også vej til Jyderup-bogen.
I slutningen af april i år blev redaktøren kontaktet af tidligere kommunalbestyrelsesmedlem Stampe Duus, som foreslog ham ig at skrive en bog om Tornved Kommunes beslutningstagere og deres arbejde igennem kommunens 36 år. Det lå hM ikke lige for at kaste sig over dette emne allerede da, så i stedet oprettede han Facebook-gruppen Tornved – lutter kommunalt med det formål her at samle oplysninger og fotos på vej mod en eventuel bog. Indtil videre er der ikke sket meget i gruppen, så her har Jyderup Lokalarkiv endnu en gang vist sin berettigelse. En bog er det endnu ikke blevet til – og bliver det måske aldrig – men til en start er der samlet lidt oplysninger i en artikel her i årbogen. Måske den kan inspirere andre til at gå videre med emnet.

Anders Hjorth-Jørgensen (redaktør):
Jyderup-bogen 2021.
100 sider, illustreret. Udkom november 2021.
1. udgave, soft cover. Kr. 100,-.

Køb

Pressen skrev:

2021-11 10 By og Land
 

 

 
Fjorddalsvej 3, 4400 Kalundborg
tlf. 26 23 32 20, e-mail:
desahjn@mail.dk
 
 

 

 
Udgivelser
 
 
 
 
 
 
 
Design & tekst:
 
© 2021 by Anders Hjorth-Jørgensen