HOME

 

 GALLERI KORDEL
   Kunst og Kunsthåndværk fra hele landet samlet i Kalundborg

Opdateret 04-11-2020

 
  Det sker i Galleri Kordel    
    November 2020:
           

2020-10-26 Nordvestnyt

2020-11-04 KalundborgNyt

"Det går tit godt" er månedens gæsteudstillere på galleriets 2. sal i hele november

November måneds udstiller i Galleri Kordel er akvarelgruppen
”Det går tit godt”
fra Slagelse.
Gruppen består af Birthe Sørensen, der oprindeligt var ansat som bibliotekar på Regionshuset i Sorø, Berit Frese Petersen, som er tidligere hovedkasserer hos PFA Pension, og Lise Fabech, der har fungeret som familieterapeut med egen klinik i Slagelse.
De tre akvarelmalere mødte hinanden for mere end 10 år siden, da de modtog undervisning af kunstmaler Kirsten Kjær Jørgensen, Slagelse. Kirsten Kjær Jørgensen var elev af Gerda Swane fra Malergården og en fantastisk inspirator for Birthe, Berit og Lise.
Nu mødes de hver torsdag, spiser morgenmad sammen og snakker om stort og småt. Derefter bliver der malet akvareller. Det er i årenes løb blevet til en hel del, og når de tre maler, går det tit godt, hvilket kan ses i galleriet i udstillingslokalet på 2. sal i det atmosfæremættede baghus fra 1660.
Gruppens udtryk er meget forskelligt, som det også fremgår af udstillingsplakaten. Motiverne spreder sig over klovne, dyr, fugle, landskaber, blomster og sko.
I udstillingen indgår ikke kun originale akvarelmalerier, men også trykte kort med akvarelmotiver, samt æsker med til og fra kort – ligeledes med akvarelmotiver.

         
    Oktober 2020:

 

Lea Peters er månedens gæsteudstiller på galleriets 2. sal i hele oktober
Lea Peters hører til Gribskov i Nordsjælland. Hun har malet hele sit liv og lavet
skulpturer ud af alt, hvad hun kunne finde i sit nærmiljø. Helt tilbage fra
6-8-årsalderen har det været fugle og blomster samt finurlige væsener, der har
fulgt hende i hendes malerier.

Lea Peters begyndte sin karriere med at male landskaber og portrætter sammen med et par andre kunstnere fra Nordjylland og har lært håndværket fra bunden. Hun betragter sig selv som historiefortæller på samme plan som billedkunsten og ønsker at vise øjebliksbilleder med sine værker. I hendes malerier er der altid blyantstreger, der
viser, at der er en tid før, der er ved at fade ud, samt nye historier, der er ved at tage form. Det er helt bevidst, at malerierne er meget farverige, og det figurative er erstattet/suppleret med abstraktioner. Lea har et inderligt ønsker om, at de giver
plads til beskuerens egen fantasi ud fra personlig historik. Samtidig mener hun, at vi har fået farverne for at bruge dem. Den lilla blomst spørger jo ikke den orange blomst og grønne hæk, om den må stå ved siden af dem. Farverne og fuglene samt de vilde blomster er for Lea et budskab om frihed, rummelighed og ikke mindst noget, vi alle kan genkende ung som gammel.

Lea Peters er medlem af Gribskovmalerne og K51 fra Tisvilde samt fast tilknyttet Galleri ArtTour i Hillerød. Hun har udstillet gennem de sidste 30 år, bl.a. andet  i Operahuset, på Hovedbiblioteket og i Bryggens Atelier i København, i Galleri Art Collection, på Kunstskolen, på Ruths Hotel og biblioteket i Skagen, på Hotel Stern
i Frankfurt, i Havnegalleriet i Dragør, i Sønderborg Hospitals Kunstforening, i Skattecentret i Malmø, på Kommandørgården på Rømø samt i Restaurant Kanalen
på Christianshavn.

Mail: leaogwamba@yahoo.dk, website: www.leapeters.dk, tlf. 40 77 67 67

2020-09-17 Nordvestnyt

2020-09-30 KalundborgNyt

 

         
    September 2020:
         

Torsdag den 17. september  præsenterer Galleri Kordel
bogen Rebslagerhuset og Kalundborgs rebslagere ved en reception kl. 15-17

Tidligere har galleriet udgivet hæftet Nr. 13 - en historisk ejendom om det gamle byhus, hvor det har adresse. Der er imidlertid meget mere at fortælle om huset og Kalundborgs rebslagere, som kun er sporadisk omtalt i de lokalhistoriske værker, der i tidens løb er udgivet om byen og dens omegn.

Nu har Anders Hjorth-Jørgensen været i arkiver, kirkebøger, folketællinger, årbøger og ikke mindst på internettet for at brede den historie ud. Det er blevet til bogen
Rebslagerhuset og Kalundborgs rebslagere, som fortæller denne historie over
64 rigt illustrerede sider.

Ved receptionen fortæller forfatteren om ejendommen, rebslagerfamilierne og sit arbejde med bogen, som samtidig vil være til salg for kr. 100,- ! Og i anledning af udgivelsen byder galleriet på lidt drikkelse og andet godt til ganen!

2020-09-07 Nordvestnyt      2020-09-16 KalundborgNyt

       

Fredag den 4. september  indbyder Julie Dam til fernisering kl. 16-19 af sin maleriudstilling i galleriet.

https://www.juliedam.net/

2020-09-03 Nordvestnyt

Lyt til Julie på YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=eNq-R27XDqw

       

2020-08-31 Nordvestnyt

2020-09-02 KalundborgNyt

Lizie Andersen er månedens gæsteudstiller på galleriets 2. sal i hele september
       

Lizie Andersen har altid tegnet og malet. I nogle år fra 1977 fik hun undervisning hos Gerda Swane på Malergården i Plejerup. 1983 – 1985 fulgte hun kursus i Billedformning på Holbæk Seminarium.

Lizie fortæller: ”Hos Gerda Swane lærte jeg at se farver og former. Vi malede landskabsbilleder ude i naturen, og inde arbejdede vi med opstillinger og portrætter. Efter nogle år længtes jeg efter at arbejde på en anden måde. Jeg savnede at kunne male ud fra mit indre.
Først i 2000-tallet lykkedes det for mig at nå dertil. Nu kan jeg male ud fra mit indre. Jeg ved aldrig, hvor det færdige billede ender.
Naturen og den spirituelle verden er min store inspirationskilde. Jeg er meget optaget af usynlige væsner -  engle, alfer, trolde, devaer og elvere. Det kommer til udtryk i mine malerier. Igennem dem er det mit inderlige ønske at formidle lys og glæde.”

I årenes løb har Lizie Andersen udstillet mange steder i Odsherred og Holbæk. Hun er medlem af Akio  i Odsherred og i Kunstnerhuset i Kalundborg.

Som medudstiller Galleri Kordel har hun Masja Stengård, som arbejder med ”Boheme- og eventyrinspireret tilbehør til boligen” samt unikke armbånd af stof og perler og unikke håndlavede notesbøger.

Der indbydes til fernisering i galleriet lørdag den 5. september 12 - 14

    August 2020:

2020-08-12 Nordvestnyt

Fredag den 14. august præsenterer Marianne Lundgaard
sit nye Røsnæs-smykke ved en reception i galleriet kl. 14-17.

2020-07-16 Nordvestnyt

2020-07-29 Kalundborg Nyt

Mariann Johansen-Ellis og Glazzard - Lundsten
er
gæsteudstillere
på galleriets 2. sal i hele august måned.

Mariann Johansen-Ellis:

Tryk HER og læs om
Mariann Johansen-Ellis.
eller for at møde hende på
YouTube tryk på disse links:

01   02   03   04   05

06   07   08   09
 

 Glazzard - Lundsten:

Tryk HER og læs om
Glazzard - Lundsten.

Mød Tom Lundsten på YouTube:
i Det Gyldne Snit og
Enamelling a copper bowl

    Juli 2020:
  Aktiviteter i Galleri Kordel i Uge 30    
         

Torsdagfredag og lørdag i uge 30 er der ikke Esbern Snare Byfest! Men Galleri Kordel har alligevel arrangeret masser af aktiviteter i de tre dage!
Torsdag den 23. juli kommer keramiker Rikke Bagger Jørgensen,pilefletter Mie Bendixen og skulptør Bjarne Geertsen og viser, hvad de arbejder med.
Fredag den 24. juli kommer knivmager Mikael Hansen og syr skeder til nogle af sine knive - det foregår foran galleriet i Kordilgade.
Fredag kommer også Christine og laver huller i ørerne på alle, som har lyst, for bare 200 kr., og mangler du bare et enkelt hul, så får du det for 100 kr.
Lørdag den 25. juli fortsætter knivmager Mikael Hansen, og han får følgeskab af Hanne Tønnesen, som vil vise, hvad der sker, når hun begynder at slibe på sine sten.
Alle tre dage vil det endda være muligt at få et glas kold rosevin eller et glas sodavand.

Mød keramiker
Rikke Bagger ...


... pilefletter
Mie Bendixen

 
... og skulptør
Bjarne Geertsen
den 23. juli!


Mød knivmager Mikael Hansen
den 24. og 25. juli
 

 

 
25. juli: Hanne Tønnesen
har åbent værksted

         

2020-06-23 Nordvestnyt

Lene Holmlund og Rikke Bagger Jørgensen er månedens gæsteudstillere på galleriets 2. sal i hele juli måned
       

Vil du se smuk unika keramik så besøg Galleri Kordel i juli. Her udstiller keramikerne Lene Holmlund og Rikke Bagger Jørgensen deres flotte kunsthåndværk.

Lene Holmlund har eget værksted i Frederiksværk med udsigt over Roskilde Fjord, hvilket giver ro og inspiration til at arbejde med leret. Hun drejer brugsting og kunst til haven i stentøjsler. Lene udfordrer stentøjet ved at eksperimentere med forskellige typer af teknikker på drejeskiven, såvel som glasurerne er forskellige og spænder fra det klassiske til det det mere vovede. Resultaterne bliver både smukke og fantasifulde.

Rikke Bagger Jørgensen er tilknyttet Gulddysse Kulturgård ved Roskilde. Hun er uddannet botaniker, men har dyrket keramikken sideløbende i mange år. Hun har sommerhus på Røsnæs, hvor plante- og dyrelivet inspirerer til stentøjskeramik, raku og fine små porcelænsøreringe. Også menneskekroppens forskellige former er en inspirationskilde for Rikke, og ikke sjældent er indsamlede sten fra stranden på Røsnæs en integreret del af keramikken.

 

Lene Holmlund:

https://www.lhkeramik.dk/

 

 

Rikke Bagger Jørgensen:

 

         
    Juni 2020:
         

2020-05-27 Kalundborg Nyt

2020-05-29 Nordvestnyt

Karen Ramskov og Merete Mortensen er månedens gæsteudstillere på galleriets 2. sal i hele juni måned
Karen Ramskov og Merete Mogensen er et par særdeles tekstilkreative kvinder.

Karen bor ved Storebælt, men kommer oprindeligt fra Viborg, hvor hun var med i en meget aktiv klub af sypiger. Hun gør en dyd ud af at være miljøbevidst bl.a. ved at genbruge tekstiler på en overraskende og kreativ måde. Kvaliteten er i højsædet, hvad enten vi taler om strik eller syarbejder.

Merete er nok mest kendt for sine naivistiske tekstilbilleder, som hun udstiller i gallerier over hele landet. Ud over at lave billeder, syr hun også nye jakker og bluser ud af italienske og franske modestoffer. Stofferne køber hun som prøvestykker hos en tekstilgrossist. Upcycling og genbrug er nøgleordene for Merete, når hun syr og designer tøj. Udstillingen er varieret og smukt sat sammen.

De to supplerer hinanden godt.


Karen Ramskov:

 


Merete Mortensen:

 

http://www.me-je.dk/

         
    Maj 2020:
         

Det er med stor glæde og spænding, at Galleri Kordel ser frem til at være en del af Kunst i Pinsen, hvor udstillingssteder, gallerier og atelierer overalt i Vestsjælland slår dørene op d. 30.-31. maj og 1. juni.
I Galleri Kordel har vi også åbent hver dag i pinsen fra klokken 11-
17.

Se hele programmet her!

2020-05-27 Kalundborg Nyt

2020-05-29 Nordvestnyt

2020-06-02 Nordvestnyt

Alle dage vil der være arbejdende værksteder.
Lørdag og søndag sidder Kalundborgs knivmager Mikael Hansen udenfor galleriet i Kordilgade
og syr skeder til sine knive. Mikael tilbyder også at slibe dine (køkken)knive, nu hvor grillsæsonen
så småt nærmer sig. Du får slebet en kniv for 25 kr. og 5 knive for 100 kr.
Søndag vil du også kunne opleve den tidligere tovholder, Jens Lehm Nielsen,
i Galleriets gård, hvor han vil carve sine skåle og andre trævarer,
og mandag er det Mie Bendixen, som arbejder med pileflet i gallerigården.

Alle tre dage vil galleriet være vært for et glas vin eller vand.

         
  Lise Fabech fortsætter som månedens gæsteudstiller på galleriets 2. sal indtil den 23. maj.
         
    April 2020:
   
  Ejendommen Kordilgade 13, hvor Galleri Kordel
har adresse, har en historie, som rækker helt tilbage
til 1650. Derfor er huset fredet - som det eneste i Kordilgade.
Den historie vil vi gerne formidle til galleriets gæster,
så fra den 23. april er det muligt at købe hæftet
Nr. 13 - en historisk ejendom
. Det er redigeret af Anders Hjorth-Jørgensen fra Forlaget desAHJn. Han
har sørget for at ledsage teksten med mange
spændende fotos med relation til ejendommen, rebslagerhåndværket og fortidens Kalundborg.
Her fortælles også historien om, hvorfor galleriet i Kordilgade har fået navnet Kordel!
Hæftet er på 24 sider og koster kr. 25,- .

2020-04-22Nordvestnyt

2020-04-29 KalundborgNyt

Lise Fabech er månedens gæsteudstiller på galleriets 2. sal i hele april måned
 
      


Lise Fabech
er akvarelmaler og fortæller om, hvordan hun kom i gang med sin malekarriere:
”Som 17-årig tog jeg til USA, hvor jeg boede et år og gik i skole på Beaman, Conrad, Liscomb High School
i Iowa.Her havde jeg mange formningstimer og fik rigtig mange udfordringer, blandt andet akvarel.
Maling med akvarel blev et dejligt bekendtskab, som jeg har haft glæde af lige siden.
Akvarelmaling forærer maleren, især i starten, en uforudsigelig proces. Det handler om papir, vand og farve,
og det går af og til hamrende hurtigt. Det kan være en gave og det kan gå ganske forskrækkeligt med det,
der toner frem. Den proces fascinerede mig.
I dag efter flere kurser, mange timer med emnet, er det farverne, der taler mest til mig.
Jeg håber, at gallerists gæster får en lille oplevelse af glæde ved at se på mine malerier.
God fornøjelse”.
 

Lise Fabech har udstillet på Næstved Kunstforenings censurerede udstilling i 2012
samt i forskellige firmaer og institutioner i og omkring Slagelse. 

2020-04-03 Nordvestnyt      2020-04-01 Kalundborg Nyt                                

Den 2. april genåbner galleriet efter to ugers lukning på grund af
regeringens tiltag i forbindelse med Corona-epidemien.
Tovholderen har lyttet til regeringens og sunhedsmyndighedernes henstillinger
og forventer disse fulgt ved besøg i galleriet. Er man i tvivl om disse, fremgår
de af skiltning ved indgangen, hvor der også findes håndsprit, og i lokalerne.

         
    Marts 2020:
  Pga. af Corona-situationen er gallerier lukket i uge 12 og 13:

   

Den 7. marts kl. 11.00-14.00 indbyder Galleri Kordels nye tovholder, Eva Søvsø, til reception i forbindelse
med hendes overtagelse af galleriet. Hun glæder sig til at hilse på alle, som har lyst til at kigge indenfor - herunder også kunsthåndværkere og kunstnere, som vil høre om mulighederne for at være fast udstiller eller
blot gæsteudstiller i galleriet.

         

Kylle Gulmark er marts måneds gæsteudstiller på galleriets 2. sal i hele marts måned.
        

Der skal nok være en og anden af Kalundborg Nyts læsere, der er ved at være grundigt træt af januar
og februars blæsevejr og regn i lange baner!
Derfor har vi inviteret sol, sommer og lune sommeraftener ind på 2. sal i Galleri Kordel i marts måned.
Her sørger Kylle Gulmark for sommerstemningen med sine glade og farverige malerier både fra kolonihaven
og gårdhaven i Danmark og fra sine lange ophold i Grækenland.
Selv siger hun om sin kunst: ”Farver har stor indflydelse på mit velbefindende og på, hvad jeg tænder på. Jeg er en romantisk sjæl – så når jeg ser noget stemningsfuldt, enkelt, uspoleret og smukt, kan jeg mærke, at det rykker i hånden, og jeg får lyst til at male. Engang havde jeg et billede på en udstilling med en lavendelmark, og en mand kom hen og sagde, at han kunne mærke duften fra lavendlerne. Den bemærkning blev jeg utrolig glad for”.
Kylle Gulmark inviterer til reception torsdag d. 5. marts klokken 14 – og alle er velkomne.

2020-03-03 Kalundborg Nyt     2020-03-07 Nordvestnyt

Læs mere om Kylle Gulmark og hendes malerkunst her: http://www.sienna-gruppen.dk/174470001

Den 1. marts bliver Jens Lehm Nielsen som tovholder afløst af Eva Søvsø, som dermed påtager sig det fulde ansvar for galleriet. Det bragte i ugerne forinden og op mod overtagelsesdatoen galleriet i dags- og ugepressen:
2020-02-05 Nordvestnyt    2020-02-24 SN.dk    2020-02 26 Kalundborg Nyt    2020-02-26 Nordvestnyt  

 

Galleri Kordel, Kordilgade 13, 4400 Kalundborg, tlf. 25 54 88 26, e-mail: eva@energiterapeuterne.dk

Webside tilrettelagt af Anders Hjorth-Jørgensen, Forlaget desAHJn (c) 2020