Forlaget desAHJn  
 

Anders Hjorth-Jørgensen (red.): Jyderup-bogen 2023

Som opfølgning på Stationsbyen Jyderup – med tilbageblik til tiden før startede i 2014 årbogen Jyderu-bogen. Der dukkede stadig nye gamle histotier op, som ikke var med i stationsby-bogen.
 Hvert år siden 2014 har en ny årbog set dagens lys, først med alle artikler skrevet af Anders Hjorth-Jørgensen, men allerede i 2016 begyndte andre med gode fortællinger om det, der var før, at bidrage. Og det er også tilæfældet i den årbog – den tiende. Det bliver også den sidste.
 De foregående ni årbøger er udgivet udfra devisen 100 sider til prisen 100 kroner. Det er ikke tilfældet i denne sidste årbog, for her fortælles frit fra leveren alle de historier, som har trængt sig på fra slutningen af 2022 og igennem 2023 indtil nu. Så her er Jyderup-bogen 2023, som breder sig over 232 sider.
 Der var engang et bryggeri i Jyderup Kirkeby, så her udfoldes historem om bryggeren og deres indflydelse i Jyderup. En del af bryggerens familie udvandrede til Nordamerika – nogle vendte tilbage, andre blev der.
 Det sidste var der også andre, der gjorde. De får også deres historie i denne årbog.
 Igennem alle årene har redaktørens i arbejdet med de lokalhistoriske udgivelser fået uvurderlig støtte fra Lokalarkiverne Holbæk/Jyderup. Det er også tilfældet i atbejdet med denne årbog, hvor nye donationer til arkivet har været med til at udvide historien om Jyderup og omeng - ikke mindst, da der blev mulighed for at dykke ned i Jyderups første – og eneste – avider inden Jyderup-Posten.


Anders Hjorth-Jørgensen (redaktør):
Jyderup-bogen 2022.
232 sider, illustreret. Udkom november 2023.
1. udgave, soft cover. Kr. 200,-.

Køb

 
Fjorddalsvej 3, 4400 Kalundborg
tlf. 26 23 32 20, e-mail:
desahjn@mail.dk
 
 

 

 
Udgivelser
 
 
 
 
 
 
 
Design & tekst:
 
© 2022 by Anders Hjorth-Jørgensen