Forlaget desAHJn  
 

Thomas H. Nøhr: Når jeg tegner ...

I 2015 modtog den danske tegneserieskaber Thomas Nøhr Ping-prisen for bedste webtegneserie. Indtil da havde han igennem flere år jævnligt lagt tegninger på sin Facebook-profil med bemærkningen ”Når jeg tegner, dukker der ansigter op”. Men så stod han af Facebook og de fantastiske tegninger forsvandt. Med denne udgivelse kommer de igen frem i lyset sammen med Thomas Nøhrs på en gang galgenhumoristiske og stærkt gribende tegneskildringer af sin vej igennem et bureaukratisk og uempatisk behandlersystem. der ikke tager den stress og depression, som udvikler sig eksplosivt i hans krop, alvorligt.  

Albummet rummer kort sagt en dybt personlig skildring, som i enkelttegninger og tegneserieforløb viser en lysende, munter og
mesterlig tegneserieskabers vej ind i et depressivt mørke og tomrum.

Læserne siger om bogen:
   "Hvor er det en dejlig bog .... Jeg sad i bussen på vej hjem og begyndte at læse. Og så kom jeg til at grine, altså rigtigt højt. Kagesekvensen i ørkenen, åh hvor jeg kender det, en diabetiker, læs mig, for fuld udblæsning. Og så historien om ham, der falder, bliver skubbet ud over afgrunden af alle de mennesker, der lover, de støtter ham, og griber ham. Og så den evige venten på den lovede mentor. Det er noget jeg kender, det er så befriende at læse og se det beskrevet.
   "Når jeg tegner … fortæller en indsigtsrig og smertefuld proces om Thomas H. Nøhrs hårde, helt urimelige kamp for at få hjælp. Mødet med et rigidt system fuldt af regler, procedurer og totalt blottet for medmenneskelighed! Så sorgfuldt ikke at blive mødt, lyttet til og taget hånd om, følelsen af forkerthed i forhold til ikke at "kunne tage sig sammen". Det forstærker i den grad oplevelsen af total magtesløshed, håbløshed, opgivenhed! Specielt side 82 gjorde et stort indtryk på mig, holdt vejret undervejs i denne smertelige beskrivelse af Thomas’ indre kaos af følelser. Det er forholdsvis få ord blandet med stærke visuelle udtryk, som giver et fængslende, skræmmende billede af et sind på overarbejde. Jeg blev også berørt at udtrykket om at forsøge at holde fast i den, jeg er, hviken kaotisk følelse og skræmmende! Jeg er utrolig glad for denne bog og vil ikke have været den foruden. Tak til Thomas H. Nøhr for at dele sine indre følelser og refleksioner med os. Jeg håber, at det må bidrage til en vis grad af forløsning eller, som han skriver, "dele i det håb, at en smerte delt halveres"! Hans ord og billeder sidder stærkt i mig, og det skal de!"

Thomas H. Nøhr:
Når jeg tegner ... . (Fra tegneseriearkivet, 6)
120 sider, illustreret. Udkom februar 2017.
1. udgave, 1. oplag, soft cover. Kr. 150,- . (udsolgt fra forlaget)
1. udgave, 2. oplag, soft cover. Kr. 150,- .

                                                                                Køb

Pressen skrev:

2017-03-03 Hartung på Facebook om Når jeg tegner ...

2017-03-13 Lektørudtalelse      2017-03-15 Serieland

 2017-03-19 Jyllands Posten   2017-03-24 Nordvestnyt

2017-04-03 Nummer9

2019-07-20 Tidsskrift for Forskning i Sygdom og Samfund
Artikel: The Case of Thomas H. Nøhr's Cirkus

De nominerede for bedste farvelægning 2018:

 

Præsentationsvideoer:
Søren Mosdal
Thomas Nøhr

Tom Kristensen

... og vinderen
Søren Mosdal ...

 

 
Fjorddalsvej 3, 4400 Kalundborg
tlf. 26 23 32 20, e-mail:
desahjn@mail.dk
 
 

 

 
Udgivelser
 
 
 
 
 
 
 
Design & tekst:
 
© 2017 by Anders Hjorth-Jørgensen