Forlaget desAHJn  
 

Holger Philipsen: Dan Frisk

Dan Frisk er en rask, dansk Skoledreng. Naar han sover, havner han i Danmarkshistoriens forskellige Tidsaldre fra Stenalderen til Vikingetiden, hvor han får direkte indflydelse på Begivenhedernes gang. Hver Gang han vaagner, rykker han nogle Aarhundreder frem. Undervejs møder han de gamle Sagnhelte lige fra Kong Skjold, Regnar Lodbrog, Prins Hamlet og Stærkodder til Leif den Lykkelige, Rolf Krake og Kong Harald Hildetand.

Paa et Tidspunkt koster det Dan Frisk Livet at deltage i de de dramatiske Begivenheder. Derfor kommer han til Valhal, hvor han møder Aserne, de Nordiske Guder Odin, Thor, Freya, Tyr, Heimdal og Balder.

Tegneserien om Dan Frisk blev bragt som Føljeton i Forlaget Allers CAB/CAE Hæfter nr. 13 – 30 i Aarene 1944 – 1949. Den blev tegnet og fortalt af Holger Philipsen, som mest er kendt for sin daglige Tegneseriestrip Carlt Nemli’ – om Livet i og omkring et københavnsk Budfirma.

Siden 1949 har Dan Frisk ufortjent samlet Støv i Arkivet. Med dette Album springer han efter syv Aartier endelig ud af Mølposen og optræder for første Gang i en samlet Udgivelse til fornøjelse for nye Læsere. Og kender de ikke Holger Philipsen og hans andre Tegneserier, bliver de oplyst igennem et fyldigt Forord. Nemli'!

Holger Philipsen:
Dan Frisk. (Fra tegneseriearkivet, 7)
46 sider, illustreret. Udkommer april 2017.
1. udgave, soft cover. Kr. 100,- .

Anmeldelser:   Lektørudtalelse 2017/25     Serieland 2017-05-22

                                                                                Køb

Hør Henning Braunsteins anbefaling
2 min og 55 sek inde i klippet.

 

 
Fjorddalsvej 3, 4400 Kalundborg
tlf. 26 23 32 20, e-mail:
desahjn@mail.dk
 
 

 

 
Udgivelser
 
 
 
 
 
 
 
Design & tekst:
 
© 2017 by Anders Hjorth-Jørgensen